Gökhan, Aday olmayacağını Gazeteniz VİTAMİN' e açıklamıştı.
Önceki gün; "İyi ce kirlendi iş... Koktu" diyerek çarpıcı ve bir okadar da düşündüren çıkışa imza atan Çanakkale'nin 21 Ylılık belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gazeteniz VİTAMİN' e özel bu açıklamasının, gazetemizin manşetinde yer aldığı gün, Partisinin Merkez ilçe Başkanlığında kameraalar karşısına geçti ve 2024 Yerel Seçimi'nde yeniden Aday olmayacağını  kamuoyuna duyurdu.
“ADAY OLMAMA KARARI VERDİM” 
Gökhan, Çanakkaleli gazeteciler ile bir araya glediği toplantıda, şöyle dedi; 
"Siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla kamuoyuna seslenmek istiyorum. 2002 bu yana sürdürdüğüm belediye başkanlığı için yaklaşan seçimlerde aday olmama kararı verdim."
2002 yılından bu güne, Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ülgür Gökhan' ın, Makamda kaldığı 7774. günde aldığı  devam etmeme kararı,  siyaset kamuyonuda geniş yankı bulduğu gözlendi.
Gökhan;“22 yıldır başkanım. 2002 yılındaki seçimlerde Sayın İsmail Özay, milletvekili olmak istediğinden belediye başkanından ayrılması gerekiyordu. Önümüzde de 1,5 yıl vardı daha 2004 seçimlerine. Belediye Meclisinden, Milliyetçi Hareket Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin üyelerini de desteğiyle belediye başkanı seçildim. Sayın İsmail Özay'dan Çanakkale Belediyesi'nin mührünü teslim aldım " hatırlatması ile sözlerine başladı, ardından da siyaset kamuoyunun ençok merak ettiği; 'aday olup olmayacağı' sorusuna yanıt niteleği taşıyan kararıını açıkladı.
 
GÖKHAN, ADAY OLMAYACAĞINI AÇIKLADI,
AF DİLEDİ, HELALLİK İSTEDİ....
 
Çanakkale siyaset kamuoynun en çok merak etitği soru, dün yanıt bulhdu. 21 yıldır Merkez ilçe Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Ülgür Gjkhan, adeta zirvede bıraktı. Aday olmama kararı aldı.
Çanakkale basını ile biraraya gelen Ülgür Gökhan, Partisinin Merkez ilçe başkanlığında dazenlediği toplantıda,  Satır arası mesajlar da verdi, helallik de istedi.
Gökhan şöyle dedi; "Görev  sürecimde, istemeden kırdığım, incittiğim kimse varsa aflarına sığınıyor, herkesin bana hakkı helal etmesini diliyorum."
Önceki gün; "İyi ce kirlendi iş... Koktu" diyerek çarpıcı ve bir okadar da düşündüren çıkışa imza atan Çanakkale'nin 21 Ylılık belediye Başkanı Ülgür Gökhan, VİTAMİN' e özel açıklamasının gazetemizin manşetkinde yer aldığı gün, Partisinin Merkez ilçe Başkanlığında kameraalar karşısına geçti ve 2024 Yerel Seçimi'nde yeniden Aday olmayacağını  kamuoyuna duyurdu.
21 yıldır Çanakkale Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ülgür Gökhan, yaklaşan yerel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.
31 Mart 2024’te yapılana yerel seçimler için siyaset arenasının oldukça hareketlendiği şu günlerde Çanakkale’de en çok merak edilen sorulardan biri yanıt buldu.
2002 yılından bu yana Çanakkale Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ülgür Gökhan, yerel seçimlerde aday olmayacağını duyurdu. 
CHP Merkez İlçe Başkanlığından basın toplantısı düzenleyerek, açıklamalarına 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak başlayan Gökhan, belediye başkanlığında 22’nci yıllını yaşadığını ifade etti. 38 yıldır siyasetin içinde olduğunu aktaran Gökhan' ın, açıklamalarından satır başları;
“22 yıldır başkanım. 2002 yılındaki seçimlerde Sayın İsmail Özay, milletvekili olmak istediğinden belediye başkanından ayrılması gerekiyordu. Önümüzde de 1,5 yıl vardı daha 2004 seçimlerine. Belediye Meclisinden, Milliyetçi Hareket Partisi ve Doğru Yol Partisi'nin üyelerini de desteğiyle belediye başkanı seçildim. 
Sayın İsmail Özay'dan Çanakkale Belediyesi'nin mührünü teslim aldım ve belediye başkanlığı yolculuğu böylece başladı. Mührün benim için önemi çok büyüktü, şehrin emanetini alıyordum. Halkın temsilciliği görevini üstleniyordum. Sayın İsmail Özay'a bu dönemin belediye meclis üyelerine ve parti yönetimimize o zamanki görevi emanet etmek için bana duydukları güven için bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Elbette ki onların desteği olmadan başarılı olmamız söz konusu değildir. 
2004 yılı yerel seçimleri yaklaştığında emanet aldığım görevin tamamlanmasının ardından hem partinin hem kent halkı devam etmeme yönünde irade gösterdiler. Ve ben de kentte olan borcumu, ödeme yolculuğunu sürdürme kararı aldım. 2004 yılında yerel seçimlerine önce insan sonra başkan birlikte yöneteceği sloganıyla çıktık. 2009 yerel seçimlerine geldiğimizde daha yaşanabilir bir Çanakkale için ben varım sloganıyla. 2014 yerel seçimlerinde kentim güveniyorum sloganını kullandık. 
2019 yılı yerel seçimlerinde ben buradayım, varım sloganıyla aday adayı oldum. Partimin adayı olarak girdiğim son yerel seçimde tüm Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları gibi derman belediyeciliği sloganıyla çalıştık. CHP olarak ülke genelinde özellikle büyük şehirler çok güzel önemli sonuçlar aldık. 
2004 yılından bu yana partinin adayı olarak girdiğim seçimlerde, tüm seçimlerde sürekli artan bir başarıyla partimin bayrağını hep yukarılara taşıdık. Ama belediyenin kapısından girdikten sonra asla partizanlık yapmadık. 
Bu süreç içerisinde hiç kimse bana Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı olarak belediye başkanlığı sürecinde partizanlık yaptığımı iddia edemez. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Çünkü bize öyle öğretildi. 
Bize genel başkanlığımız, parti yöneticilerimiz asla ve asla halkın arasında bir ayrım yapmamamız gerektiğini herkese hizmet gerektiğini; çünkü bizim Cumhuriyet Halk Partisi'nin kaynaklarını değil, halkın kaynaklarını kullandığımızı ifade eder. O kaynakların içerisinde şu anda Cumhuriyet Halk Partisi olmayan diğer hemşerilerimin de hissesi, hakkı var. Dolayısıyla hakkı üstlerimize almamak için bu anlayışı benimsedik ve sadece ben değil bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu şekilde davranmak durumundadır. 
“ÇANAKKALE'NİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAK, BİR AYRICALIKTIR...” 
12 Ağustos 2002 denk gelen 7774 gün. Bu kadar olmuş. Çanakkale'nin gelişmesi, sürdürülebilir bir şekilde, dengeli, koruyup yaşatan bir anlayışla büyümesi için emek harcadık. İnadına altyapı diyerek kentsel altyapının yanında büyük ölçekli çevre yatırımlarının da birçok yerel yönetime örnek olduk. Kadın, yaşlı, genç, çocuk herkes için eğitim ve öğrenme olanaklarını oluşturmak için kenti sanatla, kültürle buluşturmak, kültürel varlıklara, çevresel değerlere sahip çıkmak için ağacı, ormanı, suyu korumak, kurduğun kuşun hakkını savunmak için büyük mücadeleler verdik. En büyük mücadelem, barışın kenti dediğimiz, yaşanabilir kentler sıralamasında hep en tepede olan Çanakkale'nin farklı etnik kökenlere dine, yaşam biçimine sahip tüm hemşerilerimin barış ve ahenk içinde yaşamasının teminatı olabilmekti. 
Bu yolda da çok emek verdik. Kentin rantını kişilere büyük şirketlere peşkeş çektirmemek için kente kazandırmak için zor yollardan geçtik. 
Aslolan hizmetleri kullanacak insan yaşamına değer katmak çocuğa, gence, yaşlıya, engelliye, kadına, yoksula, sokak hayvanına, kendisini özel ve önemli hissettirmektir. İnsanlık onurunu, insan haklarını, adaleti, eşitliği korumak, kollamaktır. Çünkü kent demek; herkesin özgür ve eşit koşullarda kardeşçe dayanışma içinde yaşayabildiği yer demektir. Her fırsatta dile getirdiğim gibi Çanakkale'nin belediye başkanı olmak bir ayrıcalıktır.
“KİŞİSEL TARİHİMLE BİR YOL AYRIMINA GELDİM”
Ben de bu konuda kendimi hep şanslı hissettim. Ama bu görevin aynı zamanda çok büyük sorumluluk getirdiği de bir gerçek. Çünkü Çanakkale 100’üncü yılını idrak ettiğimiz laik, demokratik, Türkiye Cumhuriyeti'mize ön söz olmuş bir kenttir. Çünkü Çanakkale 19115 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde binlerce Mehmet kanıyla, canıyla korunmuş, attığınız her adımda yürekleri titreten bir kenttir. 
Görev yaptığım 21 yılda bugün hep birlikte barışın ve özgürlüklerin kenti haline getirdiğimiz Çanakkale sokaklarında attığım her adımda soluduğum her nefeste hemşehrilerime verdiğim sözleri kamunun ürettiği kaynakları kullandığını, bana korunmak ve kollanmak üzere çok değerli bir emanet teslim edildiğini asla unutmadım. 
“ADAY OLMAMA KARARI VERDİM” 
Siz değerli basın mensuplarının aracılığıyla kamuoyuna seslenmek istiyorum. 2002 bu yana sürdürdüğüm belediye başkanlığı için yaklaşan seçimlerde aday olmama kararı verdim.
Partimiz uzun uzun anlattığım zorlu ve başarılı süreçleri sürdürecek, bayrağı daha da yukarılara taşıyacak, Çanakkale'de yaşayan herkesin gurur duyacağı belediye başkanı olacak adayını parti içi demokrasinin gerektirdiği koşullarda mutlaka içinden çıkaracaktır. 
Böylesine özel, böylesine önemli dünya tarihinin akışını değiştirmiş bir kentin mutlu, modern uygar Çanakkalelilerin belediye başkanı olma ayrıcalığına yirmi bir senedir beni layık gören tüm hemşerilerime, partime her şeyden önce teşekkür ve minnet borcunu ifade etmek istiyorum. Çanakkale halkı tarafından bu denli sevilmek, ilgi görmek, desteklenmek, yapılan onca haksızlığa, hukuksuzluğa karşı korunup, kollanmak benim için ifadesi imkansız bir duygu. 
Bu eşsiz duyguyu daima kalbimde taşıyacağım ve bu sevginin gücüyle çok mutlu olacağım. Bu süreçte istemeden kırdığım, incittiğim kimse varsa aflarına sığınıyor, herkesin bana hakkı helal etmesini diliyorum. 
Görev sürem boyunca Çanakkale Belediyesi'ne hizmet üretmek için birlikte çalıştığımız, bugün aramızda olan, olmayan tüm Çanakkale Belediyesi emekçilerine, uzun yıllardır yaptığımız çalışmaları kamuoyuyla paylaşmamıza aracı olan bugün aramızda olan ya da kaybettiğimiz tüm basın emekçilerinin beni bu kentin başkan Ülgün amcası yapıp bağrına basan, annesinin elini bırakıp başkan amca diyerek koşarak sarılan tüm çocuklara Çok teşekkür ediyorum. Çocukların sevgisini kazanmak benim için çok özel ve ayrıcalıklı tarifi olmayan bir duygudur. Bu kentin uygar üreten, düşünen, cesur kadınlarına da özel bir teşekkürüm var. Kent yaşamına kattığınız değer yıllarca yeniden seçilmemde biliyorum ki en büyük pay bu kentin kadınlarınındır. Sağ olsunlar, var olsunlar.” 
Cuma Deren