Siyaset kamuoyunda; 'CHP' nin kalesi' olarak nitelendirilen Merkez ilçe Belediye Başkanlığı  seçimini kazanacaklarını söyledi.
 
İYİ PARTİ LİDERİ MERAL AKŞENER, 
ÇANAKKALE' YE 'KESİN' GÖZÜYLE BAKIYOR...
 
İYİ Parti, Mahalli İdareler Seçiminde, Çanakkale Merkez ilçe Belediye Başkan adayının ismini  resmen açıkaldı. "Adayımız Burak Kunt" dedi, seçimi kazanacaklarını söyledi
Meral Akşener 'Çanakkale Belediyesini Alacağız' diyerek çok ididalı bir açıklamaya imza attı.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir takım temaslarda bulunmak ve partisinin Çanakkale Belediye Başkan adayını ilan etmek için  şehre geldi.
Akşener, Çanakkale’deki ilk ziyaretini İYİ Parti İl Başkanlığına gerçekleştirdi. 
Partililerinin gözünün içine baka baka konuşan "Çanakkale Belediyesi'ni  alacağız" diyen Akşener daha sonra, partisinin  Çanakkale Belediye Başkan adayının ismini kamuoyuna paylaşmak içinş bir otelde düzenlenen Aday tanıtım programına katıldı, burada da ülkenin 46 yerleşim merkezinde Belediye başkan adaylarını ilan ettiklerini anımsattı.
Genel Bakan Akşener, “İki buçuk yıl esnaf gezileri yaptık arkadaşlarımla birlikte. Biz, esnafla, ev kadınlarıyla, öğrenciyle, tarım yaparak geçinen köylülerimizle, sanayicimizle, halkımızla buluştuk  Orada sadece milletimizin sesini alıp, taleplerini dinleyip, çözüm üretecek iktidara iletip, siz hayata geçirin demek istedik. Geçirmiyorlarsa biz iktidara geldiğimiz zaman hayata geçirmek üzerine bir sistem kurduk.  Ziyaretlerde hiçbir siyasi partiyi yermedim. Başında bulunduğum, kurucu genel başkanı oluğum İYİ Parti’yi de methedemedim. Orada özne seçmendi.  Bu defa ise tarım alanında çalışan insanlarımızla bir sistem kurmaya çalışıyoruz.  Genel seçimlerden çıktık. Bildiğini gibi 31 Mart’ta yerel seçimlerimiz var.  Bu çerçevede Çanakkale’mizde belediye başkan adayımızı açıklayıyoruz. İnşallah kendisinin projeleriyle, çalışkanlığıyla, Çanakkale Belediyesi’ni alacağız” ifadelerini kullandı.
İYİ Belediyeciliği Burada Alacağız
İYİ Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Genel Başkan Meral Akşener Hilton Otelde gerçekleştşirilen  Aday tanıtım ve teşkilat buluşmasına katıldı. Burada da bir konuşma yapan ve Çanakkale'deki adaylık çalışmalarına değinen Akşener "Çanakkale sadece Çanakkale  şehitliğiyle ilgili değil. Ki bu çok Dünyanın her yerinden Çanakkale'ye  sadece şehitliği görmek için pek çok insan gelmelidir. Geliyor ama kalmadan gidiyor.  Oraya yönelik de bunları kalıp dualar edebilecekleri imanlarını tazeleyecekleri, inançlarına dair nereden geliyorsa inançlarını tazelemeli.  İnancın tazelenmesi deyince ilk akla gelen İman oluyorç. Ancak   Ülkene,  Ülkenin milletine hangi alandan geliyorsan gel, eğer siz bir şehit kabri,  bir mezar gördüğünüz zaman o sizi günlük hayatınızda bazı yanlışlar ortadan kaldırır. Dolayısı ile hem orayı, hem Kazdağlarını hem de denizi ihya edeceksin.  Şuculuk buculuk üzerine ayrım yapmayacaksın.  Onun için İYİ Belediyeciliği burada alacağız. Çünkü Rıdvan Başkan bize öyle söyledi. Belediyeyi aldığımızda seçimin hemen ertesinde buraya geleceğim" dedi. 
Meral Akşener Konuşmasının ardından  İYİ Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan Aday'ı Burak Kunt'u sahneye çağırarak adaylığını ilan etti. 
Çanakkale'nin Geleceği İYİ'nin Birlikteliği İle Şekillenecektir
Genel Başkan Meral Kaşener'in Adaylık ilanının ardındna bir konuşma yapan Burak Kunt ise yaptığı açıklamada "Cumhuriyetimizin Manevi Başkenntine, Cumhuriyetimizin ön sözünün yazıldığı yere   benim içinse evime, yuvama, Çanakkale'ye hepiniz hoş geldiniz.  İl teşkilatımızın, merkez ilçe teşkilatımızın, Çanakkale milletvekilimizin, genel merkez yöneticilerimizin ortak olu ları, genel başkanımızın da teveccühleriyle bugün burada partinin adayı olarak karşımızda duruyor olmak büyük bir şans. Aynı zamanda bir fırsattır. Tıpkı Sayın Genel Başkanımızın hep söylediği gibi kazanacak aday olarak karşınızda duruyorum . Bunu bir mutabakat ile  burada yapma şansının bize verdiğiniz için sayın genel başkanım başlasın ve sonrasında tüm İYİ Parti aileme teşekkür ediyorum. Tüm kalbimle inanıyorum ki Çanakkale'nin geleceği bu birlik ve beraberlik çeşitlendirecektir" dedi. .
Şehri İkinci Yüz Yıla Taşıyacak Bir Ekip Var 
Belediye Başkan Adayı Burak Kunt "Ben bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun çıktığı yaştayım.  Her ne kadar  Caghit Sıtkı Tarancı 'yaş otuz beş ömrünün yarısı' dese de ben içindeki çocuğu yaşatıyor olmanın büyük mutluluğu içindeyim. Biliyorum ki kurtuluşumuz içindeki çocuğu yaşatmayı becerebilenlerdedir. Lakin bir genç olarak değil, genç bir siyasetçi olarak bugün benim adaylığım ile  atılan adım  Çanakkale'nin tüm gençleri için bir umut olarak simgeleşecektir. Bunun gururunu yaşıyorum bilinsin isterim. 21 senelik 2  kutulu bir siyasi alanın konforu yaşayanlara inatÜçüncü bir yol, bir alternatif olabilmenin verdiği gururla bunu karşınızdayım. Bugün artık endişelerimiz olmadan, enerjisi ve liyakatiyle şehrin ülkemizin ikinci yüzyılına taşıyacak, y verebileceğimiz bir ekip var ve bugün ben ve ekip arkadaşlarım bunu temsil ediyor olmanın gururunu yaşıyorum bilmenizi isterim" dedi. 
Burak Kunt, konuşmasının devamında "5 seneye yakın Belediye meclis üyeliği hizmet süremde yanlış olanı söylemekten  hiç çkinmedim.  Hep inandığım,  ürettiğim her fikri bu şehrin meclisinde  sundum,hiç  birini saklamadım yapın şehir kazansın yeter ki.  Çanakkale halkımıza gösterdiğimiz bu davranıştan da gurur duyuyorum bilinsin sizleri. Sayın Genel Başkanım sanırım tam bu nokta benim size şehri iyi bir yönetimle  tanıştıracağımız sözünü vermem gereken yer. Ama müsaade ederseniz ben size bunun sözünü vermeyeceğim. Çünkü biliyorum ki bizim işimiz kazanmakla  başlıyor. Ben size kazandıktan sonrasıyla ilgili söz vereceğim. Gençler bu şehri gençleri artık sesleri duyurmak için bağırmak zorunda kalmayacaksınız. Bizimle birlikte fısıldarsanız yer, biz hemen yanınızda olacağız ve geleceği sizinle birlikte yöneteceğiz" dedi. 
 

Cuma Deren