Cezayir Resmi ziyaretinde, ‘Cezayir Türkiye İş Formu’ na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yurda dönüş yolculuğunda, Cumhurbaşkanlığı uçağında Gazetecilerin soruları üzerine konuştu.
Erdoğan: "Yerel seçimdeki adaylarımızı Aralık ayı ortası gibi açıklamaya başlarız" diyerek, tarih verdi.
"KAMUOYU YOKLAMASI, HER İLDE..."
Gazetecilerin; ''Belediye başkan adaylarıyla ilgili süreç devam ediyor. Adayların duyurusu ne zaman yapılacak?'' şeklindeki sorusunu yanıtlayan Reis;
"Büyükşehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yaptık, yapıyoruz. 
1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen memurların istifaları için son tarih. 
Memurların durumu da netleştikten sonra Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı açıklamaya başlarız'' diyerek, siyaset kamuoyunda merakla beklenen, Aday isimlerinin açıklanmasına sayılı günler kaldığını vurgulamış oldu.
----------------------------------- 
Millet Ne Dediyse, Belirleyici Olacak 
“YOKLAMAYI AŞAN, ADAYLIĞA YAKIN”
----------------------------------
Siyaset kamuoyunun merakla beklediği soruya yanıt niteliğindeki açıklamaya Cumhurbaşkanı Erdoğan imza attı.
Cezayir dönüşü, Cumhurbaşkanlığı uçağında gazetecilerin sorularına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözü adeta; "AK Parti, küçük büyük ayırmadan, her ilde Millet İradesine kulak verip, Aday belirleyecek" demeye getirdi. 
Aday isimlerinin açıklanma tairihine işaret etti.  "Aralık ayı ortalarında" dedi. 
2024 Mart ayında yapılacak Mahalli İdareler Seçimine ilişkin sorular üzerine, Cumhurbaşkanlığı uçağında açıklamalarda bulunan Erdoğan önemli sözler etti. 
Yerel seçimler öncesinde, Siyasi partilerin çıkaracağı adaylar Ülke genelinde olduğu gibi, Çanakkale'de de siyaset kamuoyunun merak konusu.
Cezayir seyahati dönüşünde uçakta gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan;
"Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya başlarız" dedi.
Cmhurbaşkanı Erdoğan, Cezayir'e yaptığı seyahatin dönüşünde, beraberindeki gazetecilerin sorusunu binlirce feet yükseklikte cevaplandırdı.
Cezayir seyahatine katılan gazetecilerin, yurda röhüş yolunda  Cumhurbaşkanlığı uçağında, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere yönelik soruları üzerine açıklamalarda bulunan Erdoğan; "ADAYLARLA İLGİLİ HER KONUYU İNCE ELİYOR SIK DOKUYORUZ" ifadesini kulandı.
Gazetecilerin; "Belediye başkan adaylarıyla ilgili süreç devam ediyor. Adayların duyurusu ne zaman yapacak? Bununla ilgili takvimi paylaşır mısınız?" şeklindeki sorusu üzerine konuşan Cumhurbaşkanı;
"Cumhur İttifakı olarak tüm seçimlerde olduğu gibi yaklaşan yerel seçimde de iddialıyız. Çalışmalarımızı bu iddiamız nispetinde çok titiz bir biçimde yapıyor, adaylarla ilgili süreçte her konuyu ince eliyor sık dokuyoruz." dedi.
HER İLDE, KAMUOYU YOKLAMASI..
Sözlerini, her ilde yapıldığına dikkat çektiği kamuoyu yoklamalarından bahsederek  sürdüren Cuhurbaşkanı Erdoğün;
"Partimiz gerekli hazırlıkları ve analizleri yaptı. Zaten bildiğiniz gibi AK Parti olarak bizim seçim hazırlıklarımız bir önceki seçimin tamamlanmasıyla birlikte başlar. 
MİLLETİMİZİN GÖLÜNDEKİ İSİM... 
Özellikle büyükşehirler başta olmak üzere her ilde kamuoyu yoklamaları yaptık, yapıyoruz. 
Sonuçları analiz edip milletimizin gönlündekini anlamaya, şehirlerimize en faydalı olacak adayları belirlemeye gayret gösteriyoruz." ifadesini kullandı.
ARALIK AYI ORTALARINI İŞARET ETTİ....
"Bir defa 1 Aralık belediye başkan adayı olmak isteyen ve görevden bu nedenle ayrılması gereken memurların istifaları için son tarih." hatırlatmasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan;
"Memurların durumunu da görelim. Onların durumu da netleştikten sonra Aralık ayının ortalarına doğru artık adaylarımızı peyderpey açıklamaya inşallah başlarız"  dedi.
MİLLETİN GÖNLÜNDE KİM VAR?
Her ilde yapıldığı bilgisini, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın verdiği kamuoyu yoklamasının, Çanakkale  sonucu şimdiden ayrı bir merak konusuna dönüştü.
Geçtiğimiz hafta sonu, il kodu Ankara olan bir numlara üzerinden yapılan kamuoyu yoklaması akıllara geldi. 
Bu kamuoyu çalışmasında; AK Partili iki isim dile getirilmiş, bu isimlerden birinin; Parti Genel Merkezinin belirttiği kıstaslar içinde olmadığı,  birinci derece yakınının Merkez ilçe Başkanı olması dikkat çekmişti.
Erdem Sürek