Anketörlerin yönelttiği sorular içinde geçen bir ifadeye, seçmenden çarpıcı yorumlar gecikmedi;
KİMİN YAPTIRDIĞI BELİRSİZ ANKET'TE,  PES DEDİRTEN 'KELİME OYUNU' !?!..
Başkent Ankara alan kodlu bir telefon numarası üzerinden yapıldığı gözlenen anket dahilinde geçen sorular içinde biri vardı ki, Çanakkalelilerin o soruya yanıtının hayli manidar bir ifadeyle verildiği öğrenildi.
Doğal aday olması beklenen ismin, Adaylık için parti değiştirmesi durumunda, Çanakkale seçmeninin oy verip vermeyeceği sorgulandı. O soruya; Çanakkale seçmeninden gelen işte o yanıt; 
"Kimin canı böyle istilyor? Oyun için de oyun kurmayın!.."
 
BU NASIL SİYASET?...
ÜÇ PARTİNİN ADAYLARI ÜZERİNDEN, 
KAFA KARIŞTIRAN ANKET...
 
Çanakkale bir değişik seçim süreci yaşamaya başladı. Her zamankinin aksine; tatlı telaşın yerini, kafa karıştıran hesapların almaya başladığı gözleniyor.
Aday adayı olduğu bilinen bazı isimlerin, sosyal medya paylaşımları ile güç gösterisi yapıp, rakiplerini demorize etmeye çalıştığını ileri süren bazı seçmenler, gözlenen durumu bakın nasıl özetliyor;
"Çanakkale siyaset tarihinde belki de bir ilk yaşanıyor. Seçmenin aklını karıştırmak için, tuzak sorular yöneltiliyor."
Hafta sonu, kimin yaptırdığı belirsiz anket dahilinde seçmene yönelen sorular ile akılların karıştırılmak istendiğini savunan Siyaset kamuoyu;
"Seçim, sadece üç partinin adayı arasında geçecekmiş gibi bir hava estirilip, adı resmen dile gelmemiş aday adayları da anket dahilinde sorgulanıyor." şeklinde ifadeler ile yapılan anketi eleştirdi.
Geçtiğimiz hafta sonu, GSM hattı bulunan binlerce Çanakkaleli arandı. Seçmene yöneltilen soruların, adeta üç bilinmeyenli denklemi çözecek nitelikte olduğu öğrenildi. 
Birçok seçmenin, özellikle bir soru üzerine yanıtının; "Kimin işine gelecekse artık. Bu tuzak soru nereden çıktı?" ifadesi eşliğinde verildiği alınan bilgilerden.
GÖKHAN İÇİN, BU SENARYO...
Tepki çeken, tuzak soruları ile dikkat çeken  ankette geçen ve seçmene yöneltilen sorulardan birinde; "Mevcut Başkan, İYİ Parti'den aday olur ise, oy verir misiniz, vermeyi düşünür müsünüz?, bunu olumlu mu, olumsuz mu değerlendirirsiniz?"  ve benzeri türetilmiş ifadelerin yer aldığı alınan bilgilerden.
Üç parti ismi ve üç partiden adaylığı dile gelen isimler üzerine kurgulandığı gözlenen sorular içinde, olumsuz yanıt verilmesi durumunda, olumsuz yanıtın nedenini sorgulama şeklin de, keleme oyunları bulunduğu belirten, ankete katılan bazı Çanakkaleliler;
“İlginç olan, hangi adayın hizmet yapacağına inanıyor ve destekliyorsunuz türünden bir soru ya da benzeri bir yaklaşım ile yöneltilen suhal, onlarca soru arasında yoktu. Belli ki bir adayın, elini güçlendirmek adına Pati Genel Merkezine, kendi lehine sunacağı bir tür veri hazırlanıyordu.” diyerek, anketi ve bu anketin amacını yorumladı.
Erdem Sürek