Cumhuriyet Halk Partisi Hafta sonu 38. Olağan kongresini gerçekleştirerek İl Başkanını seçmek için sandık başına gitmişti. Gergin geçen kongrede iki aday yarışmıştı. 575 delegeden 539 delegenin katılım sağladığı seçimde  Özgür Şimşekle yarışan  Av. Levent Gürbüz  364 oy alarak İl Başkanı seçilmişti. Hafta sonu gerçekleştirilen kongrenin ardından Mazbatasını alan Av. Gürbüz, yapılan devir teslim töreni ile görevini devraldı.

Parti İl Binasında gerçekleştirilen  devir teslim töreninde bir konuşma yapan Eski İl Başkanı Doğan Ateş, Av. Levent Gürbüz ve ekibine başarılar dileyerek “Cumhuriyet Halk Partisinde 3 Temmuz’da Delege seçimleri ile başlayan kongre süreci  15 Ekim tarihi itibari ile  ülke genelinde tamamlanmıştır.  Çanakkale’mizde de 38.’sini gerçekleştirdiğimiz seçimde  Levent Başkanım ve Yönetim Kurulu bu göreve seçilmişlerdir.  Öncelikle Levent Başkanımı ve yönetim kurulunu tebrik ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.  4 yıldan beri her türlü sıkıntıya rağmen, her türlü zorluğa rağmen birlik ve beraberliğimizi bozmadan , kendi çıkarlarını partinin çıkarları önüne koymadan  görev yapmaya çalışan ve ayakta kalmaya çalışan tüm yönetim Kurulu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Bugünden itibaren ben Yeni Yönetim Levent Başkanıma devrederken, çok yakında başlayacak olan yerel seçim takviminde, Cumhuriyet Halk Partisi çalışmalarında halka daha çok dokunmak, halkla iç içe olmak  ve halktan yana olan bir tavır sergileyeceklerine inancım tamdır. Bu yolda Levent Başkanıma sonsuz başarılar diliyorum. İhtiyaç duyulduğu taktirde ben ve eski yönetim kurulu arkadaşlarım başkanın yanında olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

Zor Bir Dönem Zor Bir Görevi Üstlendik

Yeni İl Başkanı Av. Levent Gürbüz ise yaptığı açıklamada, zor bir dönemde zor bir görev üstlendiklerini dile getirerek “Çok zor bir dönemde zor bir görev üstlendik.  Mayıs Seçimlerinden sonra yaşadığımız umutsuzluğu  ve  olumsuz durumu düzeltmek, partimizi yeniden halkımızın umudu yapmak için  ve iktidar yoluna sokmak için  çok çalışacağız. Bu güne kadar çok çalıştık, bundan sonra da çalışacağız.  Çok geniş bir kesimin desteği ile İl Başkanlığını kazandım. Bunun ağırlığının ve sorumluluğunun bilincindeyim.  Bana Güvenebilirsiniz. Artık Cumhuriyet Halk Partililer Çanakkale’de  rahat bir nefes alabilir.  Çünkü Partimizi iktidar yolunda yükseltmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Şerife Erdem