Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla ortaklaşa düzenlenen “Amatör Spor Haftası” etkinlikleri bu yıl  Çanakkale’de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Gençleri sporla buluşturmak amacı ile gerçekleştirilen kortej yürüyüşüne  Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Vekili Mesut Dinç, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, İl Müftüsü Mustafa BİLGİÇ, kurum müdürleri, Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Firuz Erdil, Şehit Aileleri dernekleri, Gazi Dernekleri, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, amatör spor kulüplerin temsilcileri, antrenörler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.
Golf çay bahçesinde başlayan yürüyüş  Çağlar Kaynak Basketbol sahasında tamamlandı. Yürüyüşün tamamlandığı alanda haftanın açılış programı gerçekleştirildi.  Hafta ile ilgili bir açıklama yapan Vali İlhami Aktaş  “Amatör spor branşlarının geleceğin sporcularının yetişmesine büyük katkısı olduğunu belirterek, bu hafta dolayısıyla tüm amatör sporla uğraşan sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını temenni ediyorum." dedi.
Haftanın açılış programında ayrıca sporcular  karate, güreş, jimnastik, jumbo ve hiphop gibi farklı spor dallarında gösteriler gerçekleştirdiler.  Amatör Spor Haftası etkinlikleri, sporun gençler arasında yaygınlaştırılması ve sporcu yeteneklerinin desteklenmesi amacıyla gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası açılış programı büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
Şerife Erdem