Küresel ısınmaya bağlı kuraklık, Barajları tam takır kuru bakır bıraktı.
İçme ve sulama için önemi büyük barajlar dolsun diye, en çok beklediğimiz sağanak sırasında düşen yıldırımlar Çanakkale’de ormanları yaktı. Şiddetli şekilde etkili olan yağmur ise sel olup, hayatı felç etti.
Meteoroloji’nin tahminleri tuttu. Çanakkale için verilen ‘Sarı Kod’ uyarısı kapsamında alınan tedbirlere rağmen, bazı adreslerde hayat resmen durdu.
Sağanağın etkili olduğu Lapseki’de, deniz seviyesindeki kara parçalarından boğaza akan sel suları, ürkütücü görüntüler oluşturdu.
İlçedeki Eğitim kurumlarına giriş ve çıkışlarda, zemini kaplayan taşkınlar nedeniyle öğrencilere zor anlar yaşattığı gözlendi.
---------------------------------------
Sel Olup Aktı, Hayatı Felç Etti
“YAĞMUR, ESARETİ…”
--------------------------------------
Kurak geçen yaz ayları ardından, adeta ip’ le çekilen yağmur Çanakkale’de bazı adreslerde hayatı felç etti.  
Kuvvetli yağışın etkili olduğu Lapseki’de, objektiflere yakalanan bazı görüntüler göreni ürküttü.
Meteorolojinin uyarıları beraberinde, Çanakkale çevrelerinde tahmin edilen kuvvetli yağışlar etkisini dün gösterdi. Önceki gün beklenen gök gürültülü sağanak yerine, bol bol şimşekler çakmış, düşen yıldırımlar, 7 ayrı noktada orman yangınları çıkarmıştı.
Dün ise; şiddetli yağış etkisini gösterdi. Özellikle Gelibolu ve Lapseki bölgesi, sağanaktan nasibini aldı.
İlçe merkezlerinden geçen derelerin yataklarında, sel suları taşkınlara yol açtı.
Lapseki’ de, deniz ve kara birleşti. Sel sularının boğaza doğru aktığı bazı noktalarda, objektifler göreni ürkütecek görüntüleri kayda aldı.
Meteoroloji’ nin hafta başından bu yana Çanakkale için yaptığı ‘sarı Kod’ uyarısının yerinde olduğu, dün etkili olan yağış sırasında ortaya çıktı.
Yağışlı hava sistemi etkisi altına gireceği tahmin edilen Çanakkale’de, yapılan gerekli uyarılar karşısında alınan tedbirler bir çok adreste fayda sağladı.
Dün sabaha karşı kent merkezinde kısa süreli kuvvetli şekilde düşen yağmur, daha sonra etkisini yitirdi.
Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünün de aktardı gibi Çanakkale il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlar, öğle saatlerinde etkisini gösterdi.
Özellikle Lapseki ilçesinde yağış kısa sürede kuvvetli şekilde düştü. Sel olup akan yağmur suları, yaşamı olumsuz etkiledi.
İlçe merkezinde, zemini örten sel suları, yaya ve araç trafiğini aksattı. Su birikintileri oluştu. Vatandaşlar zor anlar yaşarken, belediye ekipleri hummalı bir çalışma sergiledi.
Eğitim kurumlarına giriş ve çıkışlarda güçlük yaşatan sel suları, sokak hayvanlarına da güç anlar yaşattığı gözlendi.
Haber; Cuma Deren
Fotoğraflar: Boğaz Haber Ajansı