15 Nisanda başlayan balık av sezonu nedeni ile  deniz kıyısındaki Çanakkaleliler balığa hasret kalırken  yasakların kalkması ile tezgahlarda yok yok.  Gırgırt teknelerinin açılması ile bollaşan balıklar ilk olarak Balık halindeki mezata geliyor. Mezata çıkan balıkları tezgahlarına koymak isteyen balıkçılar adeta yarışırken, çeşitlerin de bol olması dolaysı ile rekabet artıyor.  Rekabetin yaşandığı mezat sonrasında balıklar tezgahlardaki yerini alıyor.
Balıkların Bolluğu Fiyatlara da Yansıyor
Av yasağının kalkması ile tezgahlardaki etiketler de değişti. Bollaşan balıkların etiket fiyatı düşerken, vatandaşlar da mevsimindeki balıkları tüketmeyi tercih ediyor. Bu nedenle tam mevsimi olan ve  bollaşması nedeni ile kilosu 250 TL'den 100 TL'ye düşen Sardalye vatandaşların en çok tercih ettiği balık türü.  En çok rağbet gören bir başka balık türü olan hamsi de yine  100 liradan alıcı buluyor.
 Denizde Balık Bol
45 yıldır balıkçılık yapan Engin Tunç, "Sezon açılalı 13 gün oldu ama gırgırlar 4-5 gün açılabildi denize. Hava müsaade etmedi. Önümüzdeki günlerde havaların güzel olmasıyla balıkların bollaşacağını tahmin ediyoruz. Bu sene denizde balık var. Büyük balık yok ama vatandaşımızın rahatça ulaşacağı ufak balıklar var. Yani istavrit, hamsi, sardalye bol miktarda çıkacak inşallah. Lüfer palamut az olabilir ama tezgahlarımızda olacak diye bekliyoruz. Av yasağı sonrası fiyatlar şuan dip yaptı. Av yasağı olduğu zaman sardalyenin kilosu 250 liraya kadar çıkmıştı. Şuan da 70-80 bandında geziyor. Hamsi şuan da 50-60 ve 100 lira civarında seyrediyor. Halkımız bol bol balık yesin" dedi.
 Balıkçılar Menun
Balık halinde balıkçılık yapan Onur Öget ise, "Av yasağı sonrasında balık tezgahlarında durum gayet güzel. Tezgahlarda şuan hamsi, istavrit var, sardalye bol miktarda var. Kilosu 100 liradan satılıyor. Bunlar halk için iyi fiyatlar. Halkında buna talebi var. Şuanda olan işlerden memnunuz. İşler inşallah daha da güzelleşecek. Hamsi çok bol gözüküyor bu sene. 100 liradan satıyoruz. Sardalye 250 liradan 100 liraya düştü. Balıklara Talep de var" dedi.
Çanakkale Balık Halinde istavrit, hamsi ve sardalyenin kilosu 100, çipura 200, karagöz 70, levrek 200, mezgit 100, karides 150 liradan satılıyor.
Cuma Deren