Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Demokrasi nöbetlerinin ikinci bir çağrıya dek devam edeceğini söylediği her alanda, güçlü Türkiye’ nin dev yatırımlarına ilişkin konuşup, Çanakkale Boğaz köprüsünün temel atılış tarihini de vermesiyle dikkat çekti.

'HERKES GÖREVİNİN BAŞINDA'
Son olarak, Kaykışmanın yaşandığı o gece savaş uçaklarının bombaladığı, Milet İradesinin merkezi, Türkiye Büyük millet meclisi’ ni ziyaret eden ve bombalanan alanlarda incelemelerde bulunan 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yine Çanakkale Boğaz köprüsünün temel atılış tarihini tekrarladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yandan Dünyaya sert sözlerle seslenirken, bir yandan da OHAL'e destek veren siyasi partilere teşekkür ettiği konuşmasında, “OHAL'de ekonomi çökmez, herkes görevinin başında” derken, Parlamentonun OHAL sürecini çok iyi yürütmesi gerektiğini altını çizdi.

MALİ DİSİPLİN DEDİ,
ÇANAKALE İÇİN MÜJDE TARİHİ VERDİ…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mali disiplinden taviz asla söz konusu değil. Yatırımcılarımıza sesleniyorum, yatırımlarınızı sakın askıya almayın.
'FAİZLERİNİZİ DÜŞÜRÜN' 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü açacağız. 20 Aralık'ta boğazın altından ikinci tünelin açılışını yapacağız. Ayrıca 18 Mart’ ta da Çanakkale Boğaz Köprüsünün temelini atacağız” sözleri ile Şehitler coğrafyası için anlam taşıyan dev hizmete ilişkin önemli bir açıklamaya bir kez daha imza attı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15Temmuz gecesi, demokrasiye sahip çıkılması için çağrı yaptığı Milletin, halen meydanlarda sürdürdüğü demokrasi nöbetlerine telekonferanslar aracılığıyla katılıp yaptığı her konuşmasında Çanakkale Boğaz köprüsüne ilişkin tarih vermesi, 9 gecedir süren her nöbet alanında milyonlarca Türk vatandaşına müjdelenir oldu.  
OHAL ve paralel devlet yapılanmasına ilişkin açıklamalarında, Finans sektörüne seslenip, “Faizlerinizi düşürün. Fiyat yükseltmeye kalkanların tepesine devlet biner” uyarısı da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ ın, yaptığı konuşmalarda bazı satır başları ise şöyle oldu;
S&P'ye sesleniyorum, haddini bil. Bu not açıklamaları Türkiye düşmanlığından kaynaklanıyor, tamamen siyasi. Biz sizin üyeniz değiliz.
 'İkinci bir talimata kadar meydanları boş bırakmayın'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te ve telekonferansla alanlarda nöbetteki vatandaşlara yaptığı seslenişinde, “Nihai kararı milletimizle vereceğiz ama biraz sabır. Çünkü, televizyon programlarında söylüyorum, bu öyle bir virüs ki metastaz yapmış, bunun tam manasıyla kazınması, bazen bu kazımalar bile yetmez, hiç ummadığınız bir yerden tekrar üreyebilir. Ama biz bunu minimize etmek durumundayız ki, yolumuza emin bir şekilde devam edelim, yürüyelim. Bunlar takiyyeyi çok çok başarılı yapıyorlar, kendilerini çok iyi gizliyorlar. Bunlar bukalemuna saygısızlık olur, ondan öteler” dedi.
“Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin”
Parlamento’nun halinin dünyaya örnek olduğunu kaydeden Erdoğan, “Eğer batı gerçekten demokrasiye inandığını savunuyorsa, bize sağdan soldan ikircikli tavırlarla, parantez içi kınamalar yapmasınlar. Biz şu anda Dışişlerimiz vasıtasıyla tüm dünyaya bu tablonun videoları göndereceğiz. Çeşitli yerlerde yapılan saldırıların videolarını, fotoğraflarını göndereceğiz. Temenni ederim ki bunları gördükten sonra, halkın oylarıyla iktidar olmuş bir hükümete, halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilmiş bir cumhura, kolay kolay çıkıp da diktatör demezler. Ben milletimi çok ama çok çok iyi tanıdığımı zannediyorum ve şu olayda benim milletim dünyaya bir örnek çizmiştir. Ve benim milletim tankların karşısında dimdik durmuş, çocuğuyla, kadınıyla, erkeğiyle hepsi şahadete yürümüştür. Esenler'deki hanımefendinin dün evladıyla görüştüm. Tek şey söylediler, ‘Yolunuz yolumuzdur. Biz annemizi kaybettik, ama bu yolda mücadeleye devam edeceğiz. Mesele bu. Biz bunu kaybetmemek durumundayız’. Birçok virüsler dolaşıyor, bakıyorsunuz ikinci etabı, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin. Milletim size gerekli olan dersi verdi. O günden bugüne meydanlar geometrik artıyor. Ve daha da kararlı bir şekilde devam edecek. Bu hesabı iyi yapmayanlar, bundan sonra iyi düşünecek” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis ziyaretinde olduğu gibi, demokrasi nöbetindeki vatandaşlara “Milletime sesleniyorum, ikinci bir talimata kadar meydanları boş bırakmayın” çağrısını yineledi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Birçok virüsler dolaşıyor, bakıyorsunuz ikinci etabı, üçüncü etabı gelecek. Ne kadar etabınız varsa hepsiyle beraber gelin. Milletim size gerekli olan dersi verdi” sözleri ile de, meydanlarda ve alanlarda Demokrasi nöbeti tutanları coşkuya boğdu.

 


Kaynak: Haber Merkezi