Otellerde yaşanan pahalılık nedeni ile vatandaşların tatil tercihleri de değişti. Tatil bölgelerindeki oteller adeta yabancılara çalışırken, vatandaşlar ise ucuz tatili Karavan veya çadır kurarak  yapıyor. Özellikle bu yıl karavan ve çadır tatillerinin yaygınlaşması ile  bir çok ilde, özellikle kamp alanı olmayan yerlerde rasgele çekilen karavanlar ve plajlara kurulan çadırlar vatandaşları rahatsız ediyor. Rahatsızlığın zirve yaptığı yerlerden birisi de Kepez Beldesi oldu.  Kepez’in Mavi Bayraklı Halk Plajına park edilen karavanlar, sahile kurulan çadırlar nedeni ile vatandaşlar denizin keyfini çıkarmaz oldu. Vatandaşların yaşadığı rahatsızlık bir çok kez Kamuoyuna yansıtılırken konu Kepez Belediye Meclislerinde de konuşulmuştu.  Vatandaşların rahatsız olduğu karavan ve Çadırlar için Ağustos ayında  Meclisin oy birliği ile aldığı Kepez Belediyesi emir ve yasakları uygulama yönetmeliğindeki bir değişiklikle  sahil ve park alanlarında çadır kurmak ve yol kenarlarına karavan çekmek yasaklandı.
Kamp Ortamı Yaratmak Yasaklandı
Artan Şikayetlerle ilgili Kepez Belediyesi önlem için yönetmelik değişikliğine gidildi. İlgili maddenin değiştirilmesi için Ağustos ayı Kepez Belediyesi encümeni tarafından alınacak karar ilk olarak meclise okundu. Madde ile ilgili yapılan açıklamada “Belediyemiz meclisinin 06.12.2017 ve 2017’ye 237  sayılı kararıyla yürürlüğe giren Kepez Belediyesi idari yaptırım yönetmeliğinin adının Kepez Belediyesi emir ve yasakları uygulama yönetmeliği olarak değiştirilmesi yine aynı yönetmeliğin birinci kasım, birinci bölüm, esenlik, huzur, düzen, nizam, intizam ile ilgili, vurulması gereken, belediye emir ve yasakları başlıklı, madde elli altıdan sonra gelmek üzere ilgili kurum ve belediyeden gerekli izinleri almadan, kamping olmayan yerlere, sahil şeridine, kumsala, yol kenarlarına, otoparklara ve kamuya ait alanlara karavan, motokaravan, römork ve çadır koyarak işgal etmek, kamp ortamı yaratmak yasaktır, Şeklinde madde eklenmesi” belirtilerek meclise bilgi sunuldu. 
Oy Birliği İle Kabul Edildi
İlgili maddenin değişikliği ile ilgili söz alan Belediye meclis üyeleri de hemfikir olduklarını belirttiler. Kepez sahillerini karavan ve çadırlara kapatacak olan maddenin oylaması yapıldı. Yapılan  oylamada meclis üyeleri maddeyi oy birliği ile kabul etti. İlgili maddenin değiştirilmesi ile sahil şeridine, kumsala, yol kenarlarına, otoparklara ve kamuya ait alanlara karavan, motokaravan, römork ve çadır koyarak işgal etmek, kamp ortamı yaratmak yasaklandı.
 
Cuma Deren