MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yönettiği ilk oturumda, yeni milletvekilleri alfabetik sıraya göre yemin etti. Törende Çanakkale’den Millet Meclisine giden AK Parti’den Ayhan Gider, CHP’den İsmet Güneşhan ve Ögür Ceylan ile İYİ Partiden Rıdvan Uz yemin ettiler.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması nedeni ile uzayan yemin töreni önceki gün gerçekleştirildi. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM’nin en yaşlı üyesi olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye görevi devretti. Daha sonra Genel Kurul, milletvekillerinin ant içme töreni için Bahçeli başkanlığında toplandı. Genel Kurul'daki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erdoğan, Meclis'te, Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli ve Meclis Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu tarafından resmi törenle karşılandı. Ant içme törenine ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.  
İlk milletvekili yeminini, oturumu yöneten Bahçeli, yaptı. Bahçeli, Genel Kurulun açılış konuşmasında 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen seçimleri hatırlatarak, 2'nci turda seçimi kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı. Bahçeli, Meclisin yeni döneminin hayırlı olmasını dileyerek, görev alacak milletvekillerinin tarihi bir sorumluluğu üstlendiğini kaydetti. Daha sonra yemin törenine geçildi.
Yemin Eden İlk İsim Ayhan Gider Oldu
Bahçeli yönetimindeki meclisteki ant içme töreni, yaklaşık 10,5 saat sonra sona erdi. Bu sğre zarfında alfabetik sıralamaya  göre yapılan yeminde Çanakkaleli vekiller de  yemin etti.   Çanakkale sıralamasında ilk yemin eden isim, geçtiğimiz dönem de mecliste görev alan ve bu seçim CHP Çanakkale’de 2. Sıradan meclise girmeyi başaran Özgür Ceylan yaptı.  Özgür Ceylan’ın ardından ise  26. Dönem Milletvekili olan ve bir dönemlik aranın ardından bu dönem de yeniden  AK Parti sıralarından Meclise giren Ayhan Gider oldu. Giderin ardından ise meclisteki ilk deneyimi olan CHP’nin Çanakkale’deki 1. Sıra adayı İsmet Güneşhan oldu.  Mecliste yemin eden son Çanakkale Milletvekili ise geçmiş dönem yurt dışı oyları ile kaybeden, bu dönem ise İYİ Parti sıralarından meclise giren Rırdvan Uz oldu.
Milletvekili Yemini
Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet'e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.
 
Cuma Deren