İmamoğlu, şeçim kampanyası ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaatleri ile ilgili bilgiler de verdi.Halk buluşmasında Bigalı ve Çanakkaleli vatandaşlara seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Biga’ya ilk geldiği günleri anımsatarak  "Sporla uğraşınca öyle oluyor bazen dere tepe geziyorsunuz. Bigaspor maçaına gelmiştim 90'lı yıllardı. İnşallah o da hak ettiği yere gelecek, o da hakkını alacak. Biga'yı çok sevmiştim. İnsanlarını hatırlıyorum. Böyle mutlu huzurlu keyifli bir ilçeydi aklımda kalan. Sonra tabi çok defalar geçtim buradan. O kalabalığı ve insanlarına olan düşkünlüyle bu kenti hep böyle zihnimde özel bir yere koymuştum. Bugün de Balıkesir'e gidiyorum. Memleketin her yerine gideceğim. Memleketin her insanının gönlüne kalbine büyük büyük umut dolu bu sürecin sonunda baharın geleceğini ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde yeni bir dönemi başlatacağımızı anlatacağım. Biz 86 milyonluk büyük bir aileyiz. Bizi  hiçbir Allah'ın kulu ayıramaz. Biz tam da o ruhun mayasının atıldığı şehirdeyiz. Biz Çanakkale şehitlerinin torunlarıyız. Bizi hiç kimse ayıramaz. Birliğimizi kimse bozamaz” diyerek sözlerine başladı.
 
İşsizlik, Enflasyon ve Fakirlikle Kavga Edeceğiz
 
Ekrem İmamoğlu “Bu büyük millet demokrasiye susadı. Bu büyük millet, yargı bağımsızlığının kalktığı ortamdan artık kurtulmak istiyor. Bu büyük millet ekonominin, işsizliğin insanları sıkıntıya soktuğu ne yazık ki  insanlarımızın evlatlarına bir bayramlık alışverişini dair düzgün yapamadığı bu dönemden kurtulmak istiyor. Ülkenin 17 gün sonra yöneticilerine karar vereceksiniz. Hem de 5 yıl için. Ekonominin liyakatsiz insanlardan kurtulması için karar vereceksiniz. Türkiye'ye bir kez daha ‘hele bir seçimi kazanalım ondan sonra bakarız’ yönetimini, o anlayışı milletçe evine yollayacağız. Bizim hiç kimseyle kavgamız yok. Millet İttifakı olarak ülke yönetiminde tutarlı ileri görüşlü bir ekonomi anlayışı gelsin istiyoruz. Siyasette varlık nedenimiz özellikle bu milletin belini büken, paramızı pul yapan ekonomiyi tekrar ayağa kaldırmak, akılcı politikalarla geleceğimizi teminat altına almak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin umutsuzluğunu ortadan kaldırmak. Yapmak istediğimiz bu. Bizim kavgamız bu millete reva görülen fakirliktedir. Fakirlikle kavga edeceğiz. Milleti ezen enflasyonla işsizlikle hayat pahalılığıyla milleti ezen israfla milletin parasını kendi parası gibi görüp çatır çatır harcayan insanlardan sizi kurtaracağız. Şunu bilin Türkiye'nin çözülmeyecek hiçbir sorunu yok. Türkiye'nin her sorununu çözeriz. Yapacağımız tek şey bilgili becerikli iş bitirecek liyakatli bir yönetimi göreve getirmek. Biz hazırız buna, biz hazırız. Ülkeye huzur getireceğiz. Bakın göreceksiniz 86 milyon insana hizmet edeceğiz. Bir avuç insana değil, yakına eşe dosta akrabaya değil, 86 milyon insana, Biga'ya hizmet etmeye geliyoruz” dedi.  
 
Onlar Yalancı Pehlivan
 
Konuşmasında hükümete de yüklenen Ekrem İmamoğlu “Sizler için çok basit ama çok önemli işler yapacağız. Mesela herkes patates soğan fiyatını dert etmeden manava gidecek, pazara gidecek. Vatandaşın sofrasında eti, sütü, peyniri olacak. Köylerde okullar, sağlık ocakları olacak. Kreşe çocuklarımızı yollayacağız. Benim öğrencimin üniversiteye gittiği zaman burs sorun olmayacak, yurt sorununu olmayacak. Okulda ücretsiz yemeği olacak. Bu milletin parası millete yeter. Sen yeter ki bu milletin parasını çarçur etme. Sen yeter ki 86 milyon insanın parasını çarçur etme. Bakın kıymetli hemşehrilerim şimdi bugün karşınıza gelecekler meydan okumaya çalışacaklar, meydan okuyacaklar. Hani dünyaya da meydan okuyor ya. Bu iş öyle olmaz. Meydan okuma işi değil bu. 21 yıl yönetip bugün karşınıza gelip hala cek cak diyenler kim biliyor musun? Onlar yalancı pehlivan.  Bigalı gerçek pehlivanın kim olduğunu iyi bilir. Bigalı pehlivanı gözünden tanır. Bizim Millet İttifakı masamızda pehlivanlar var ama biz esas neye inanıyoruz biliyor musunuz? Bu memleketin 86 milyon insanımızın pehlivan evlatlarına inanıyoruz. Sizin evlatlarınıza inanıyoruz. Millet İttifakı olarak göreve geleceğiz ve vatandaşımıza hizmet edeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Kazandıklarımızı bu milletle paylaşacağız. Bu milletle bölüşeceğiz. Çünkü bu memleketin nimeti, milletin nimeti. Onu millete vereceğiz. Milletle konuşurken sen şu partilisin sen bu partilisin asla demeyeceğiz. Benim için esas olan memleketimin evladı. Bakın Allah şahit aranızda dostlarım var, beni bilirler. Şu güzel annelerimize baktığımda evimdeki insana baktığım gibi bakmıyorsam namerdim. Şu güzel gençlere baktığımda evimdeki evlatlara bakar gibi bakmıyorsan namerdim. Size, bütün milletimize bakışım tam da böyle ve devlet milletine böyle bakar. Devlet milletine ayırt etmeden bakar. Devlet milletine fırça atmaz” dedi.
 
Partizanlığı Devlet Kurumlarından Söküp Atacağız
 
İBB Başkanı Ekrem Mimamoğlu “Millet İttifakı hiç kimseye ayırt etmeyecek. Bu partizanlığı var ya söküp atacağız. Devletin kurumlarından söküp atacağız. Herkesi kucaklayacağız. Doğusu batısı güneyi kuzeyi herkesi. Gidin komşularınıza evladınıza kefil olurmuş gibi bize kefil olun. Konuşun, Cumhurbaşkanımız 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sizin her kuruşunuza zeval gelmemesi için çalışacak. Biz bir Biga'lının isteklerini Çanakkale'nin isteklerini Balıkesir'in isteklerini asla ıskalamayacağız. Onlar için çok çalışacağız. Tarım için çalışacağız. Tarımda köyünde çalışan kadının sosyal haklarını bir sağlayacağız. Bir genç çiftçilik yapmak istiyorsa sosyal haklarını biz sağlayacağız. Bu şehirde ve bütün Türkiye'de sosyal imkanları arttırırken bir yandan yaşamı daha kaliteli hale getireceğiz. Göreceksiniz diyeceksiniz ki yahu biz ne kadar zengin bir milletmişiz. Bu devletin nimetleri ne kadar varmış ama bizde bunu mahrum bıraktılar bizi ve bir avuç insanla paylaştılar diyecekler, göreceksiniz bu memleket bu millet adaletle buluşacak. Bu memleket, bu millet liyakatte buluşacak. Bu memleket, bu millet zenginlikle buluşacak. O kadar kayırmacılık var ki bir kişiye işe girer girmez öyle bir burs veriyor ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi benden önce. O genci Amerika'ya yolluyor, bugünün parası yaklaşık 4 trilyon lira. Sonra o genci orada sözüm ona ulaştırma ile ilgili bir şirket yolluyor ama o orada siyaset yüksek lisansı yapıyor. Sonra şimdi geliyor onu İstanbul'dan o parti milletvekili adayı yapıyor. Sevgili hemşehrilerim senin evladının onda farkı ne? Biz ne yaptık? Biz 75 bin gence burs veriyoruz İstanbul'da. Bir kişiye verdiler, bir kişiye. Biz 75 bin. Bu sene Eylül'de 5 bin öğrenciye yurt vereceğim. Daha önce neydi? Sıfırdı. Onun için bu memleketin nimetleri size açılıyor. 15'inde o kapı size açılıyor. Devletin gücünü değil, devletin adaletini, şefkatini, vicdanını halkına yaşatmaya geliyoruz” dedi.
 
 
Şerife Erdem