Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek 28. Dönem Milletvekili adaylarının da katılımı ile  bir basın toplantısı düzenledi.  Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Partisinin seçim yol haritası ve  seçim vaatleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Erkek, Cumhur İttifakının açıkladığı seçim manifestosu üzerinden AK Partiye yüklenerek “Sanki 21 yıldır iktidarda olan kendi değil de muhalefette olan birini dinliyor gibiydik” dedi.
14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri sürecinde meydanlar  ısınmaya başladı. Peş peşe yapılan toplantılarla partililer adaylarını tanıtıyor. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Muharrem Erkek de Milletvekilleri Adayları ile bir basın toplantısı düzenleyerek, partisinin seçime giden yolda atacağı adımlar hakkında bilgiler verdi. Bir Otelde düzenlenen toplantıya İl  Başkanı Güler Koçer, CHP’li Belediye Başkanları, il teşkilatı ve partililer katıldı.  Konuşmasına Çanakkalelilere teşekkür ederek başlayan ve 11 Nisan’da yapılan programa değinen Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek  “Çanakkale halkına yürekten, kocaman teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizi her zaman olduğu gibi 11 Nisan'da öyle bir bağırlarına bastılar ki yine çok büyük bir gurur duyduk. Yeni belediyemizin hizmet binası açılışında bizi yalnız bırakmadılar. Geçmişte olduğu gibi. Biz de onlara söz veriyoruz, geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da bu güzel memleketimizi gözümüzün bebeği gibi koruyacağız” dedi.
 Sanki 21 Yıldır İktidarda Olan Kendi Değil De Muhalefette Olan Birini Dinliyor Gibiydik
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhur İttifakının seçim manifestosuna değinen ve  sanki 21 yıldır iktidar değil de muhalefetlermiş gibi vaatler verdiklerini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek “Birkaç gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim beyannamesini Türkiye ile paylaştı. 2028 hedeflerini ortaya koydu. Ama seçim beyannamesini dinlerken sanki 21 yıldır iktidarda olan kendi değil de muhalefette olan birini dinliyor gibiydik. Ayrıca biz Millet İttifakı olarak uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. 28 Şubat 2022 tarihinde Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metnini imzaladık. 6 genel başkan imzaladı. Bu temel metindir. Burada hem güçlendirilmiş parlamenter sistem var hem de önemli temel ilkeler var. Yolsuzlukla mücadeleden kamu yönetimine liyakate, üniversitelerden yerel yönetime birçok konu burada mevcut” dedi.
 Kopyalamaktan Başka Bir Şey Yapamamışlar
 Millet İttifakı Genel Başkanlarının Türkiye’yi düzlüğe çıkarmak için yaptığı çalışmaları da hatırlatan ve İktidarın bunları kopyalamaktan başka hiçbir şey yapamadığını belirten Muharrem Erkek “ 84 maddeyi kapsayan çok önemli bir anayasa değişikliği önerimizi Türkiye ile paylaştık. 28 Kasım 2022 tarihinde. 30 Ocak 2023 tarihinde Ortak Politikalar Mutabakat Metnimizi, Türkiye ile paylaştık. Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da hükümet programıdır. Bunlar çok önemli metinler, çok önemli ilkeler var. Çünkü bizim masamızda her zaman demokrasi ve hukukun üstünlüğü oldu. ve seçim beyannamesine baktığımızda saray iktidarının, tamamının bu metinlerden alıntı olduğunu gördük. Kopyalamaktan başka hiçbir şey yapamamışlar. Seçim beyannamesinde diyor ki Erdoğan 'İmar affını bundan sonra affedilemeyecek suçlar arasına alacağız' diyor. Sanki muhalefetteki bir konuşma, biz iktidardayız, kendisi muhalefette. Vatandaşın can ve mal güvenliği her şeyin önünde gelir diyor. Demek ki gelmiyormuş. Yaşama hakkı, vatandaşın can ve mal güvenliği devletin en temel görevi ve sorumluluğudur. Kısaca bir hatırlayalım, çünkü her şeyi çok çabuk unutuyoruz. 8 kere imar affı çıkardı. 2003 Mart, 2003 Aralık, 2005 Temmuz, 2008 Temmuz, 2012 Mayıs, 2015 Nisan, 2017 Ocak ve en sonra 2018 Mayıs. Tam 8 kere. Hele hele o 2018 Mayıs imar affı var ya, 2018'den önce Türkiye'deki tüm kaçak yapıları affetti. Çürük mü değil mi, depreme dayanıklı mı değil mi bakmadan tamamını affetti. Örneğin iki kat izni var, her şey iki kata göre yapılmış, iki kat da kaçak çıkmış, olsun parayı ver. Oy, para için bunların hepsi yapıldı. Yalnızca 2018 Mayıs imar affında tam 7 milyon 238 bin 50 adet bağımsız bölüme belge verildi. ve Erdoğan, Kahramanmaraş'ta, Adıyaman'da, Hatay'da, Gaziantep'te, Malatya'da bunları insanlara meydanlarda müjde olarak anlattı. 'Sevgili Malatyalılar, 400 bin Malatyalının sorununu çözdük, müjde' dedi… O insanlara müjde dediği, o evleri o insanlara mezar oldu. Gerçek bu. Tek adam rejimi, bu ucube sistem de 6 Şubat'ta enkaz altında kaldı. O deprem olmasaydı, Çevre Bakanlığı yeni imar affını hazırlamıştı. Bekliyordu. Deprem olmasaydı Meclis'e getiriyorlardı. Bunların hepsini oy uğrana, iktidarı uğruna yaptılar” dedi.
Her Zorlukta İBAN Verdiler
Muharrem Erkek “Şimdi çıkmış seçim beyannamesinde hiç utanmadan imar affı affedilmeyecek suçlar arasına girecek diyor. Bu ülkede fay hatları kırılırken sarayda bu ülkeyi yönetenlerin ar damarları da kırılmış. Birkaç örnek vereceğim, hani şöyle yapacağız böyle yapacağız diyorlar ya. Yaptıkları tek şey, güçlü sosyal devlet bitmiş, pandemi olur IBAN verirler, sel felaketi olur IBAN verirler, deprem olur IBAN verirler. Maalesef yaptıkları bu. Adıyaman Samsat'ta 2017 yılında deprem oldu. 6 yıl geçti, Samsat'ın köyünde hala birçok aile konteynerde yaşıyor. 6 yıl. Gelelim bizim memleketimize, Ayvacık ilçe belediye başkanımız da burada. 2017'de ne acı tesadüftür ki o da 6 Şubat'ta, deprem oldu… 6 Şubat 2017, hala Ayvacık'ta 86 hak sahibi vatandaş konut bekliyor… Hala 42 aile, altı yıldır konteynerde yaşıyor. Burada Ayvacık'ta. Onun için bunların ar damarları kırılmış. Türkiye Cumhuriyeti, burada hak sahibi 86 vatandaşına 6 yılda konut yapamaz mı?” dedi.
Niye Vermiyorsun Elini Tutan Mı Var?
CHP’li Erkek, mülakatsız işe alınmalar vaatlerine de değinerek “Örneğin gençlerde  'Mülakatı kaldıracağız' diyorlar. Binlerce mülakat mağduru yarattılar. Binlerce pırıl pırıl genci, yazılı sınavda çok yüksek almasına rağmen bilerek elediler. Haksızlık yaptılar, kul hakkı yediler. Biz çok iyi biliyoruz ki TÜRGEV'lerde TÜGVA'larda Erdoğan'ın çocuklarıyla birlikte listeler hazırlandı kimler kamuya alınacak diye. Biz 28 Şubat 2022 tarihli mutabakat metnimizde zaten yazdık bunları. Mülakat kalkacak dedik. Bu haksızlıklar, adaletsizlikler son bulacak dedik… Şimdi seçim beyannamesinde mülakatı kaldıracağız diyorlar, sanki iktidarda biziz, muhalefette onlar.  Gençlere 10 GB internet vereceğiz diyorlar. ya verin. Niye vermiyorsunuz. Elini tutan mı var. Böyle bir vaat olur mu? Erdoğan yönetimi de tek adam sistemi de iflas etmiştir. 85 milyonu freni patlamış kamyon gibi uçuruma sürüklüyorlar. Ama buna hep birlikte dur diyeceğiz” dedi.
 Muharrem Erkek Toplantının son bölümünde ise Partisinin vaatlerini sıraladı.  Muharrem Erkek, Savurganlık, İsraf Olmayacak,  Kamuda adam kayırma olmayacak, akçeli işlere bulaşan, rüşvet alan büyükelçiler, bürokratlar görevden alınacak,  4-5 yerde maaş alma dönemi bitecek, Tank Palet Fabrikası orduya teslim edilecek,  Şehircilik ve afet yönetim bakanlığı kurulacak,  esnaf bakanlığı kurulacak,  esnafın faiz borçları silinecek,  kira spotaj vergisi sıfırlanacak,  tarım ve gıda güvenliği bakanlığı kurulacak, çiftçi ve balıkçıların kredi faizleri silinecek, şehit aileleri ve gaziler için toplanan yardımlar hak sahiplerine teslim edilecek, Süleyman Şah türbesi ilk kabrine geri götürülecek, siyasi halk kanunu çıkarılacak, Kızılay Ticarethane olmayacak, tarımda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak gibi ittifakın iktidar döneminde yapılacak vaatleri sıraladı.
 
Cuma Deren