Aday sıralamasının açıklanması ardından, Teşekkür açıklaması yapan da oldu, sitem yüklü sözler ile Twitt atan da,  dahası sıralamaya tepki gösterip, istifa kararı alan da oldu.
AY’DAN TEPKİ, YILDIZ’ DAN TEŞEKKÜR
TEŞKİLAT BAŞKANI’ NDAN İSE İSTİFA
Vekil Aday Adaylarında, Parti yöneticisi Timur Ay attığı Twitt’ de tepkisini; “Hiç aday adayı olmayan kişiyi 1. sıraya yerleştirdiniz” ifadesi eşliğinde gösterir iken.
Aday Adaylarından eski il Başkanı Av. Gültekin Yıldız ise; “Şahsıma gösterdiği teveccüh ve destekten dolayı AK Parti Çanakkale teşkilatlarımıza ve Çanakkaleli hemşerilerimize teşekkür ederim” diyerek, şu vurguya imza attı
“Çanakkale için Türkiye için ben de Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin yanındayım diyen aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ederim.”
Milletvekili Aday listesinin açıklanmasının ardından, AK Parti’den bir istifa haberi geldi.
İl teşkilat Başkanı Ethem Hırçın’ın görevinden istifa kararı aldığı ve il başkanlığı ile yönetim kuruluna bu kararını bildirdiği öğrenildi.
-------------------------------------------
KURMAYLAR KONUŞTU,
SİYASET BUZ KESTİ
------------------------------------------
Siyaset kamuoyunun merakla beklediği Milletvekili Aday listeleri açıklandı, kelimenin tam anlamıyla şu yaşandı; ‘ AK PARTİDE, LİSTE GERGİNLİĞİ’
Listelerin Ardından AK Parti’den İstifa haberi de geldi, tepkisini Twiit atıp gösteren gibi, Sosyal medyasından teşekkür açıklaması yapan da oldu.
28. Dönem Milletvekilliği seçimi için Aday Adayı olan, AK Parti' nin kurmay isimleri arasında, YSK' ya sunulan Aday listesine tepki gösterenler oldu.
Sitem, Teşekkür ve İstifa
Aday sıralamasının açıklanması ardından, Aday Adayları arasında teşekkür açıklaması yapan da oldu, sitem yüklü sözler ile Twitt atan da. Dahası sıralamaya tepki gösterip, istifa kararı alan da oldu.
AY’DAN SİTEM…
Vekil Aday Adaylarında, Parti yöneticisi Timur Ay attığı Twitt’ de tepkisini; “Hiç aday adayı olmayan kişiyi 1. sıraya yerleştirdiniz” ifadesi eşliğinde gösterir iken, attığı twitt’ e AK Parti Kurmayı Numan Kurtulmuş’u etiketlediği gözlendi.
AK Partili Timur Ay, attığı twiit’ de şu ifadeleri kullandı; “Medeni cesaretimizi göstererek, partimize desbtek olmak amacıyla aday adayı oldu.İlçe ilçe gezdik sonra teşkilatımızın teamülünü katıldık ve son olarak da Ankara' ya mülakata girdik.
Sonra ne oldu hiç aday adayı olmayan kişiyi 1. sıraya yerleştirdiniz"
ESKİ BAŞKAN’DAN TEŞEKKÜR
Aday Adaylarından eski il Başkanı Av. Gültekin Yıldız sosyal medyasından teşekkür açıklaması yaptı.
Teşekküründe şu ifadeleri kullandı; "Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde şahsıma gösterdiği teveccüh ve destekten dolayı AK Parti Çanakkale teşkilatlarımıza ve Çanakkaleli hemşerilerimize, Çanakkale için Türkiye için ben de Cumhurbaşkanımızın ve milletimizin yanındayım diyen aday adayı arkadaşlarımıza teşekkür ederim.
Genel Merkezimizce aday gösterilen Milletvekili Adaylarımızı tebrik eder, başarılar diler; seçimin, dostluk, kardeşlik ve huzur İçinde geçmesini ve kazananın Çanakkale, kazananın Türkiye olmasını temenni ederim.”
LİSTE AÇILANDI, İSTİFA HABERİ GELDİ       
Milletvekili Aday listesinin açıklanmasının ardından, AK Parti’den bir istifa haberi geldi.
İl teşkilat Başkanı Ethem Hırçın’ın görevinden istifa kararı aldığı ve il başkanlığı ile yönetim kuruluna bu kararını bildirdiği öğrenildi.
AK Parti Çanakkale İl Yönetiminden gelen istifa kararı, Listelerin açıklanmasının hemen ardından gelince, Liste tepkisi yorumlarına yol açtı.
İstifa kararı alan isim, AK Parti kurmayı olunca, son dakika gelişmesini parti tabanında yankı bulduğu gözlendi.
2014-2019 yılları arası,  Çanakkale Belediye Meclisinde AK Partili Meclis üyesi olarak görev alan, partinin kurmaylarından Ethem Hırçın, 2021 yılı Ocak ayından itibaren de, AK Parti İl Yönetimine girmiş, il teşkilat Başkanı olarak görev almıştı.
Ethem Hırçın’ın görevinden istifa kararı aldığı ve il başkanlığı ile yönetim kuruluna bu kararını bildirdiği haberi, siyaset kamuoyuna adeta bomba gibi düştü.
Alınan bilgiye göre, Hırçın’ ın İstifa gerekçesi olarak; Aday Adayları arasında, temayül yapılmasına karşın, belirlenen listede, temayüle katılmamış ve aday adayı olarak da adı gündeme gelmeyen ismin milletvekili aday listesinde yer alması gösterdiği öğrenildi.
Erdem Sürek