LİSTELER YSK'YA, ADAYLAR SAHAYA
Başkent Ankara'dan merakla beklenen haber öğle saatlerinde geldi. Listelerin Yüksek Seçim Kurulu'na teslim edileceği saatten çok evvel Adayların isimleri kamuoyuna sızdı.
İktidar kanadında, ismi Aday Adaylığında geçmeyen, 26. Dönem Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider liste başına oturdu. Mevcut vekil Jülide İskenderoğlu ise listede ikinci sırada yer buldu. AK Parti'nin 3. sıra Milletvekili adayı Nazım Hikmet Keskiner, 4. sıra adayı ise Halit Zahit Mert oldu.
AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı seçimindeki ittifak ortağı MHP' de ise, 1. sıra Milletvekili adayı Sıtkı Keçeçi olur iken, isimler şöyle sıralandı; Nahit Özkan, Hasan Babadağlı ve Fatih Şahin. oldu.
TAHMİN EDİLEN İSİMLER LİSTEDE
Cumhurbaşkanlığı seçimi için Muhalefet partilerin kurduğu, kamuoyunun Altılı Masa diye isimlendirdiği  Millet ittifakında ise, listelerde ilk sırayı, isimleri günler önce tahmin edilenler oluşturdu.
Ana muhalefet CHP' de, Listeler dün saat 14:00’te Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edildi.
Çanakkale’yi Gazi Meclis’te temsil edebilmek için, CHP’ nin eski İl Başkanlarından İsmet Güneşhan, örgüten tahmin ettiği gibi liste başı oldu. Mevcut Miletvekili Özgür Ceylan 2. sırada, Gelecek Partili Yeşim Karadağ ise 3. sra Milekvetili adayı olarak listede yer buldu. CHP' nin 4. sıra adayı Gençlik kolları Başkanı iken görevinden istifa edip, Aday Adaylığı yarışına katılan Tuğberk Güzel oldu.
Millet ittifakının büyük ortağı  olarak yorumlanan İYİ Parti'de ise 4 adayın isimleri sırasıyla şöyle sıralandı;  Rıdvan Uz, Cengiz Yalçın, Zişan Özaydın, Mevlüt İnanç.Cuma DEREN