Alan başkanlığı personeli, akademisyenler ve konuyla alakalı yetkililerin katıldığı buluşmada, Tarih Alanın gelecek vizyonu, planları ve yönetim planı amaçları, hedefleri, stratejileri görüşüldü. Bu doğrultuda izlenecek faaliyetler masaya yatırıldı.

Konuya ilişkin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle; “Milli birlik ve beraberliğimizin harcı olan Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Tarihî Alanı, geçmişten gelen ulusal ve uluslararası çok paydaşlı bir yapıya sahiptir.

Başkanlığımız tarafından yapılan Gelibolu Tarihî Alanı Planları ve Alan Yönetim Planı çalışmaları bu çok paydaşlı yapı göz önünde bulundurularak sürdürülmektedir.

Tarihi Alana ilişkin planlama, karar üretme, izleme ve değerlendirme süreçlerinde paydaşların aktif olarak katılımlarının sağlanması, öngörülen plan ve projelerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi kritik bir önem taşımaktadır.

Bu bağlamda düzenlenen Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Planları ve Alan Yönetim Planı Stratejiler ve Faaliyetler Arama Konferansı’na başkanlık personeli, akademisyenler, Tarihi Alanda yetkili kamu kurumlarının temsilcileri, üniversitelerin ilgili bölümleri, meslek odaları ve Tarihi Alanın diğer paydaşları katılım göstermişlerdir.

Konferansta Tarihi Alan Planları ve Alan Yönetim Planı çalışmalarına uzlaşılmış bir çerçeve geliştirmek amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda katılımcılar ile Tarih Alanın gelecek vizyonu, Tarihi Alan Planları ve Alan Yönetim Planı amaçları, hedefleri, stratejileri ve bu stratejiler doğrultusunda izlenecek faaliyetler konularında fikir alışverişinde bulunulmuştur.”  

 


Kaynak: Haber Merkezi