Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ nin eski il başkanlarından Rıdvan Uz’ un Genel Başkan Devlet Bahçeli için söylediklerine sert tepki geldi.
MHP İl Başkanı Hakan Pınar, ‘Şahıs’ diye bahsettiği Uz için;

 “Sosyal Medya Hesabından "BEN ÜLKÜCÜ SEN TÜRKÜCÜ" şeklinde ifadelerin yer aldığı yakışıksız ve çirkin sözler serdeden, Milliyetçi Ülkücü Hareketin içinden yetiştiğini iddia edip, ülkücü edep ve ahlaktan nasibini almamış şahsın, ömrünü Türk Milliyetçiliği davasına vakfetmiş Sayın Liderimize yönelik sözlerini öncelikle şiddetle kınadığımı ifade etmek istiyorum” dedi.

İl Başkanlığı yanı sıra, MHP’ nin Belediye Başkan adayı ve milletvekili aday adaylarından Rıdvan Uz’ un, basına verdiği beyanatları ile sosyal medya hesabındaki paylaşılarının Parti Tüzüğü gereği cezalandırılacağına ilişkin konuşan İl Başkanı Pınar;

“Elbette Parti Tüzüğümüzün 11. maddesindeki Parti üyelerinin görev ve sorumluluklarını düzenleyen hükme aykırı bu beyanına uygun olan yine Parti Tüzüğümüzün 78. maddesindeki Disiplin Hükümlerine yönelik olarak iş ve işlemler beyan sahibinin hakkında uygulanacağından kimsenin şüphesi olmasın.
Ancak bilinmesini isteriz ki bizi asıl üzen, İl Başkanlığı makamına kadar gelmiş bir şahsın bu kadar fütursuzca ve siyasi ahlak dışı beyanları nasıl söyleyebildiği ve hangi ruh haliyle hala mensubu olduğunu söylediği Partinin Genel Başkanına karşı nasıl bu kadar çirkince isnatlarda bulunabildiğidir.

Ayrıca Meral Akşener' in konuşmacı olarak geldiği ve yaşanan olayların gerçekleştiği gün hiç bir konuda dahlimiz ve ilgimiz olmadığı ve hattı zatında bizi de ilgilendirmediği için açıklama bile yapma gereği görmediğimiz Kolin Otelde cereyan eden hadiseye ilişkin, Partimizin Kurumsal Kimliğinin sorumlu tutularak suçlanmasını akıl tutulması olarak nitelendirdiğimizi de ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

MHP İl Başkanı ayrıca, isim vermeden ‘Şahıs’ diyerek hitap ettiği Uz’a şöyle dedi;

“Son olarak kendisini akıl ve izana davet ediyor, şu ana kadar itidal ve soğukkanlılıkla götürdüğümüz sürece zarar vermemesini, Ülkücü Hareketin kıymetli mensuplarını karşı karşıya getirecek söz ve beyanlara bir son vermesini kendisine tavsiye ediyoruz”


 
 


Kaynak: Haber Merkezi