Çanakkale için asrın projesi olan ve yediden yetmişe Çanakkalelileri heyecanlandıran 1915 Köprüsü için temel atma hazırlıkları başladı. Çanakkale Boğazı’na yapılacak gerdanlık bizim için ilk, Marmara Bölgesi için ise beşinci köprü olacak.
18 Mart’a sayılı günler kala Lapseki ve Gelibolu’yu tatlı bir telaş aldı. Asrın projesi için kolları sıvayan taraflar 18 Mart’ı bekliyor. Köprü temeliyle alakalı olarak yapılan toplantıda konuşan Lapseki Belediye Başkanı Yılmaz, “köprünün temelinin atılacağı 18 Mart’a gün geçtikçe adım adım yaklaşıyoruz çalışmalar her geçen gün yoğunlaşıyor” dedi.
 
--
TEMEL ATMA TELAŞI BAŞLADI
İhale süreci tamamlanan Çanakkale 1915 Köprüsü’nde temel atma hazırlıkları start aldı. Çanakkale için asrın projesi olarak nitelendirilen ve 18 Mart’ta temel atma töreni düzenlenecek olan 1915 Köprüsüi Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilecek. Çanakkale Boğazı’nın ilk, Marmara Bölgesi’nin ise beşinci asma köprüsü olacak olan 1915 için geri sayım başladı.
Lapseki Kaymakamı  Tahir Şahin ,Otoyolları Bursa Bölge Müdürü Murat Gönenli, Bölge Müdür Yardımcısı Sezgin Küçükbekir, Kamulaştırma Baş Mühendisi Yusuf Piri ile makamda basına kapalı bir görüşme yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “köprünün temelinin atılacağı 18 Mart’a gün geçtikçe adım adım yaklaşıyoruz çalışmalar her geçen gün yoğunlaşıyor. Muhtemelen birkaç gün içerisinde köprü ihalesini alan firmada açıklanır diye düşünüyorum ve bunun ardından da işler biraz daha hızlanacak öyle gözüküyor. Bu gün bizlere gelen heyet kara yolları ve diğer ilgili kurumlardan geldiler 18 Mart tarihinde temeli atılacak olan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ ön görüşmeleri yaptık hangi kurum hangi işleri yapacak Valilik, Belediye , Karayolları ve diğer kurumlar aramızdaki paylaşımlar neler olacak bunlar görüşüldü birkaç gün sonra tekrar bir araya gelerek daha detaylı görüşerek yapılarak o görüşmenin ardından bu doğrultuda çalışmalara başlanacak. Temel atma törenini nerede yapacağız, hangi alanda törenler yapılacak onları belirledik bu günkü görüşmemizde. Birkaç gün sonra yapacağımız toplantı sonrasında her şey daha da netlik kazanacak” dedi.
İhsan Konuk
 
 


Kaynak: Haber Merkezi