Minik Zeynep, Soyadının hakkını veridğini belirtip, ‘Arı gibi çok çalışmayı seviyorum. Derslerimde de iyiyim. Soruların tamamını doğru yanıtladım. Çok mutluyum. Çünkü Birinci Oldum” dedi.

Çanakkale’ nin Gururu…
“Zeynep Sana Maşallah…!”

Çanakkale TEOG Birincisi minik Zeynep Arı ile gurur duydu.
23-24 Kasım tarihleri arasında yapılan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 1.sınavında Çanakkale  Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi Zeynep Arı, sınavda sorulan soruların tamamına doğru cevap vererek  bir rekora da imza attı. Türkiye birincisi oldu.
Geçtiğimiz günlerde resmi sonuçları açıklanan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 1.sınavda Çanakkale Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulunda okuyan  8.sınıf öğrencisi Zeynep Arı, 120 soruluk sınavın 120’sini de doğru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.  1 milyon 190 bin 826 öğrencinin girdiği bu sınava öğretmenlerinin da desteği ile hiçbir özel etüt merkezine gitmeden kendi imkanları ile hazırlanan Zeynep Arı, büyük bir başarıya imza attı. Sadece okullarında hafta sonları yapılan TEOG Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına giderek bu başarıyı elde eden Zeynep Arı, başarıya ulaşmasında  emeği geçen başta  Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri  ve her zaman yanında olan ailesine borçlu  olduğunu belirterek, kendisini destekleyen herkese teşekkür etti. 

Azmi Diğer Öğrencileri Etkiliyor
Büyük bir azimle çalışarak Türkiye Birinciliğine ulaşan Zeynep Arı, okul arkadaşlarına da örnek oldu.  Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerinin çoğu Zeynep Arı gibi ders araları dahil, öğretmenleriyle koordineli bir şekilde çalışarak, okulun yapmış olduğu deneme sınavlarında sorulan soruların  tamamını ya da tamamına  yakın sonuçlar elde ediyorlar. 23-24 Kasım tarihleri arasında yapılan TEOG sınavının ilk olması nedeni ile  Öğrenciler,  kaygı bozuklukları ve dikkatsizlik dolayısı ile  sorulan 120 sorudan 119-114 net arasında kalıyorlar. Hem okulda hem de Türkiye’de derecelere ulaşmak isteyen  Öğrenciler, şimdiden  2. TEOG için yoğun bir şekilde çalışmaya girerek, hedeflerinin Zeynep ARI gibi 120 tam puan  almak olduklarını belirttiler.

Türkiye Okul Ortalamasının Üzerinde
Zeynep Arı ve diğer öğrencilerin gerçekleştirdiği bu başarılar sonucunda okul genel ortalamasının Türkiye Okul Ortalamasının çok üzerine çıktı. Çanakkale Okul Ortalamalarında  Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulunun 85 net ile zirvede yer almaya başladı. 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sonlarına yaklaşırken Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu yöneticileri ve öğretmenleri, 2. Eğitim -Öğretim Dönemine dair okulun başarısı adına hedefledikleri ve uygulanan akademik ve sosyal çok sayıda projenin tamamlanmasıyla okulun adının önümüzdeki yıllarda da çok fazla duyulacağını belirtmektedirler.

Cuma Deren- Duygu Doğan
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi