Bir Çanakkaleli merak etti sorguladı. Çıkan sonuç karşısında adeta 'Küçük dilini' yuttu.
'e-devlet' uygulamasını kullanıp, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü' üzerinden, 'Yerleşim Yerinde Oturanlar' belgesi oluşturan Y.E;
"Hiç tanımadığım bir kişinin, bizim evde, bizimle birlikte yaşıyor olduğunu anladım.
Bakmadık oda, açmadık çekmece bırakmadım. Kağıt üzerinde, bizim evi diğer adres olarak gösteren P.M. isimli kişi, hiç bir yerde yoktu.
Gardiroptan, buz dolabına, açılan tüm kapıların ardı boştu, bizim evde yaşadığı gözükse de, evimizde  bizden başkası da  yoktu" ifadesi ile  şaşkınlığını dile getirdi.
HEM ŞAŞKIN, HEM DE ENDİŞELİ!....
Evinde var gözüken  ismin, kendisini oldukça endişelendirdiğini de sözlerine ekleyen Y.E.;
"'Bir adres vermek, bir yerde ikamet ediyor gösterilmeye yetiyor mu?' sorusuna yanıt arar oldum.
Evimizde oturuyor gözüken kişi, yarın bir gün bir suç işlemiş  olsa ve hali ile suçluyu yakalamak için, yaşadığı gözüken evimize polis operasyon yapsa, korkudan ölürüz " şeklinde sözler ile yaşadığı endişeyi dile getrdi.
 
BELGE VAR DİYOR, OYSA Kİ YOK!...
 
Genellikle seçim öncesi dönemlerde sık dile gelen bir iddia,  'e-devlet' uygulaması üzerinden oluşturulan belgede resmiyet kazandı.
Çanakkaleli bir vatandaş, karşısına resmiyette çıkan, ancak evinde yaptığı tüm araştırmaya rağmen kağıt üzerinde 'var' gözükeni bulamadığını söyledi.
Sahibi ya da, kiracısı olduğunuz evde, hiç tanımadığınız bir kişi ile yaşıyor gözükebilirsiniz
Bir Çanakkaleli, merak etti sorguladı. Çıkan sonuç karşısında adeta 'Küçük dilini' yuttu.
'e-devlet' uygulamasını kullanıp, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü' üzerinden, 'Yerleşim Yerinde Oturanlar' belgesi oluşturan Y.E.;
"Hiç tanımadıım bir kişinin, bizim evde, bizimle birlikte  yaşıyor olduğunu anladım.
Bakmadık oda, açmadık çekmece bırakmadım. Gardiroptan, buz dolabına, açılan tüm kapıların ardı boştu, bizim evde yaşadığı gözükse de, evimizde  bizden başkası da  yoktu" ifadesi ile  şaşkınlığını dile getirdi.
Y.E., 'e-devlet' uygulaması üzerinden oluşturduğu belgeye göre, evinde davetsiz bir misafir bulunduğunu öğrendiğini söyledi.
Gazeteniz VİTAMİN'e konuşan Y.E., "Aynı adreste, sizinle yaşıyor  gözükenler çıkabilir. Bu hep deniliyordu, ben de işitiyordum. Ne var ki; benim başıma da  geleceğini hiç düşenmemiştim. Maalesef ki geldi" dedi. 
"Sahibi ya da, kiracısı olduğunuz evde, hiç tanımadığınız bir kişi ile yaşıyor gözükebilirsiniz." Bir Çanakkaleli, bu varsıyalına  merak etti sorguladı. Çıkan sonuç karşısında da şok yaşadı.
'e-devlet' uygulamasını kullanıp, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü' üzerinden, 'Yerleşim Yerinde Oturanlar' belgisi oluşturan bir Çanakkaleli çıkan sonuç karşısında şok oldu.
Y.E. isimli Çanakkaleli; "Hiç tanımadığın,  P.M. olarak kayda geçen kişinin, bizim evi diğer adres olarak gösterdiğini,bizimle birlikte  yaşıyor olduğunu anladım.
BAKMADIK ODA, AÇMADIK ÇEKMECE BIRAKMADIM
Bakmadık oda, açmadık çekmece bırakmadım. Gardiroptan, buz dolabına, açılan tüm kapıların ardı boştu, P.M' nin bizim evde yaşadığı gözükse de, evimizde  bizden başkası da  yoktu" ifadesi ile  şaşkınlığını dile getirdi.
POLİS ÇAĞIRIN, TESPİT İSTEYİN
Y.E., oluşturduğu belgede var gözüken ismin, aslında evlerinde olamadığını, telefon ile ulaştığı İl Nüfus Müdürlüğü'ne bildirdi.
Y.E., telefon ile ulaştığı görevllinin, kendisine; "Durumu plise biildirin. Evinize gelip söz konusu kişinin yaşayıp yaşamadığnı tespit etsinler, mevzuat böyle" dediğini öne sürdü.
ADRES VERMEK YETİYOR MU..?
Kiracı olmak için ev sahibi ile aranızda kontrat imzalayıp, bu kontrat ile gerekli abonelik ve benzeri işlemlerin yapıldığını bildiğini belirten Y.E.,
"Ev sahibi olduğumuz apartman dairesinde, bilginiz dışında birinin kağıt üzerinde yaşıyor olduğunu öğrenmek ne kadar da ürkütücü.
Ne ben ne de ailemden biri, evimizi bir başkasına kiralamadı.  Ne var ki, evimizde bizden başka birinin yaşıyor olduğu gözüküyor.
'Bir adres vermek, bir yerde ikamet ediyor gösterilmeye yetiyor mu?' sorusuna yanıt arar oldum.
Evimizde oturuyor gözüken kişi, yarın bir gün bir suç işlemiş  olsa ve hali ile suçluyu yakalamak için, yaşadığı gözüken evimize polis operasyon yapsa, korkudan ölürüz " şeklinde sözler ile yaşadığı endişeyi dile getrdi.
Erdem Sürek