Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan ve Ulaşım ile ilgili yapılan yatırımlara değindiği esnada Çanakkale 1915 Köprüsünden geçen araç sayısına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sayının arttığını belirtti. Ayvacık tünelleri için de ayrı bir parantez açarak, tünellerin açılmaya hazır olduğunu ve bu sayede  Kazdağlarının artık yangınlarla anılmayacağını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün gerçekleştirdiği Kabine Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Gündeminde bir çok başlığı bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda yapılan yatırımları anlatırken, Çanakkale Köprüsünün araç geçişlerini de aktardı. Erdoğan, ayrıca Ayvacık tünellerine de konuşmasında değindi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan Köprülerle ilgili verilen Geçiş garantilerine değinerek “Elbette bu noktaya kolay gelmedik. Finansmanından projesine pek çok sorunu çözmek için çalışırken bir de muhalefetin takoz koyma çabalarıyla uğraşmak mecburiyetinde kaldık. Bilaistisna yaptığımız her projeyi engellemek için yürütülen karalama kampanyalarını, söylenen yalanları, atılan iftiraları unutmadık. Ama hamdolsun geldiğimiz noktada milletimize söz verdiğimiz her projeyi yaptık. Çoğunu tamamlayıp hizmete açtık, bir kısmının da inşasını hızla sürdürüyoruz. Bunlardan biri de, İzmir Körfez Geçişi’ni de içeren İstanbul-İzmir Otoyolu’dur. Feribotla bir saati, yoğun vakitlerde araçla bir buçuk saati bulan İzmit Körfez Geçişi’ni, Osman Gazi Köprüsü’yle -ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum- beş dakikaya indirdik. İstanbul’dan İzmir’e de otoyoldan yedi-yedi buçuk saatte gidilirken, şimdi üç buçuk saatte gidilebiliyor. Sadece bu ayın ilk 22 gününde Osman Gazi Köprüsü’nü günde ortalama, Bay Kemal burayı iyi dinle; 51 bin araç kullandı. Köprünün ve otoyolun araç garantisi oranı yüzde 116’ya, yani garanti rakamının çok üstüne çıkmış durumdayız” dedi.
Çanakkale Köprüsünde Geçiş 8 Bine Çıktı
Çanakkale Köprüsünden geçen araç sayısına yönelik de açıklamalarda bulunan Cumhıurbaşkanı Erdoğan “Çanakkale Köprüsü ile iki kıta arasındaki geç işte yaşanan feribot çilesine son vererek altı dakikada ulaşım sağlıyoruz; işte modern olmak bu, medeni olmak bu Bay Kemal. Öyle ‘Ana Muhalefetim’ demekle bir yere varamazsın. Bu ayın ilk 22 gününde Çanakkale Köprüsü’nün günlük araç ortalaması 8 binin üzerine çıktı. Geçmişteki tecrübelerimiz bize, milletimiz bu hizmetin konforuna alıştıkça araç geçiş sayısının her geçen gün artacağına işaret ediyor. Neydi o? Giderdik 24 saat beklerdik, ne olacak? Feribot gelecek, bizi alacak, bizi boşaltacak, ondan sonra tekrar dönecek, 24 saat yine bekle; bugünleri yaşadık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü boğaz araç trafiğine, Kuzey Marmara Otoyolu da İstanbul trafiğine çok büyük rahatlama getirdi. Bu köprüde günlük araç geçiş ortalaması ne oldu biliyor musunuz? 113 binin üzerine çıktı” dedi.
Assos Tünellerini Açılışa Hazır Hale Getirdik
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayvacık Tünellerinin de açılışa hazır hale geldiğini belirttiği konuşmasında “Kaz Dağları bölgesinde 4,6 milyar liralık bir yatırım bedeliyle inşa ettiğimiz, içinde 5,7 kilometreyi bulan Assos ve Troya tünellerinin de yer aldığı, toplamı 9,6 kilometre olan Ayvacık-Küçükkuyu yolunu açılışa hazır hâle getirdik. Nasıl? Kaz Dağı artık yangınlarla-mangınlarla inşallah anılmasın istiyoruz, işte buralardan araçlar bu tünellerden rahatlıkla geçsin” dedi.
 
Haber Merkezi