Bir dönem, Sıralı Çevreci eylemlerin adresine dönüşen Kirazlı Balaban için, Bakan yardımcısı  Prof. Dr. Şeref Kalaycı'nın,  Kanadalı Alamos firmasının Kaz Dağları’nda 5 yılda kademe kademe keseceği ağacı bir anda kesip doğayı ‘dımdızlak’ bıraktığını bu nedenle madenciliğe karşı olumsuz algının daha da artmasına yol açtığını söylediğini anlatır bir haber, dün Sözcü gazetesinde yayımlandı.
Maden sahasında, Orman Bakanlığı'nın gözetiminde kesim yapılıdğı bilgisine sahip Çanakkalelilerde, "Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı, Orman bakanlığını mı suçlu ilan etti" algısı yarattığı gözlenen, Bakan yardımcısı Prof. Dr. Kalaycı' nın sözleri, birçok maden şirketinin mesken tuttuğu şehirde günün konusuna dönüştü.   
 
YANITI ARANIR SORUYA DÖNÜŞTÜ;
" 'DIMLIZLAK'LIĞIN SORUMLUSU KİM?"
 
Çanakkale, bir süre önce sıralı şekle dönüşen Çevreci Eylemlerin adresine dönüşmüştü. Tepkinin odağındaki maden şirketine yönelik edilidği belirtilen sözler, ulusal basında yer buldu. O sözler, Çanakkale kamuoyunda  kafaları daha bir  karıştırdı.
Sözcü' de, Erdogan Süzer imzası ile yer bulan haber; " Bakan yardımcısından ‘dımdızlak’ itirafı" başlığı ile verildi.
Bu Haber, Çanakkale kamuoyunda bir soruya yanıt arattı. Maden sahasında, Orman Bakanlığı'nın gözetiminde kesim yapıldığı bilgisine sahip Çanakkalelilerde,
"Enerji ve Tabi Kaynaklar bakanlığı, Orman bakanlığını mı suçlu ilan etti" algısı yarattığı gözlenen, Bakan yardımcısı Prof. Dr. Kalaycı' nın sözleri, birçok maden şirketinin mesken tuttuğu şehirde adeta günün konusuna dönüştü.   
Kesim sahasındaki tüm çalışmaların, Orman bakanlığı gözetiminde yapıldığı biline dusun, Enerji ve Tabi Kaynaklar bakan ayrdımcısı Prof. Dr. Kalaycı'nın, 'aslında kimi kalayladığı' şeklindeki soru kısa sürede dillendi, kulaktan kulağa yayıldı.
Sözcü'nün Haberinde; "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof. Şeref Kalaycı, Kanadalı Alamos firmasının Kaz Dağları’nda 5 yılda kademe kademe keseceği ağacı bir anda kesip doğayı ‘dımdızlak’ bıraktığını bu nedenle madenciliğe karşı olumsuz algının daha da artmasına yol açtığını söyledi." ifadeleri yer buldu.
Maden arama ve çıkarma sırasında bozulan doğanın yeniden eski haline döndürülmesini sağlayacak şekilde yasalarda yeterince zorlayıcı ve bağlayıcı hüküm bulunmadığını belirttiği de vurgulanan Bakan yardımcısı Prof. Dr. Kalaycı' nın, bazı maden sahalarında işlemler bittikten sonra oluşan olumsuz görüntülerin bu yüzden meydana geldiğini aktardına dikkat çekilen Haberde;
"Türkiye Madenciler Derneği tarafından düzenlenen 2'nci Maden Kurtarma Yarışması öncesinde gazetecilerle sohbet eden Prof. Kalaycı, madenlerin ülkeler için hazine değeri taşıdığını, maden olmadan insan hayatının sürdürülemeyeceğini ifade etti."  anlatımı da geçti.
Erdüm Sürek