Afyon’dan başlayıp,  İzmir’  de sona eren  440 kilometrelik ‘Zafer Yolu’ Bisiklet koşusu etkinliğine, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’den katılım gösterip, ayrı bir anlam katan ROÇDAK üyeleri, İzmir’e girişi canlı yayın sosyal medya paylaşımları ile kamuoyuna duyurdu.
30 Ağustos Zaferi’ nin ve İzmir’ in Kurtuluşunun 100.Yıl nedeniyle düzenlenen Yürüyüş ve Bisiklet koşusu etkinliğine katılım gösterip, Cumhuriyetin temellerini atıldığı coğrafyadan, Çanakkale Ruhunu  ‘Bir Zaferden, Bir Zafere’ taşıyan ROÇDAK Sporcu kafilesi,  anlamlı projeye zaman zaman okudukları Çanakkale türküsü ile ayrı bir coşku kattı.

17 GÜNDE, 440 KİLOMETRE
ZAFER YOLUNA, ÇANAKKALE RUHU

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Destanlar yazılan Çanakkale’nin sporcuları,  440 kilometrelik Zafer yoluna Çanakkale Ruhunu taşıdı. Güzergahı gerek yürüyerek, gerek Bisiklet koşusu ile tamamlayan ROÇDAK üyeleri, Afyon’dan çıkışta olduğu gibi, İzmir’e varışı da, canlı yayındaki sosyal medya paylaşımları ile kamuoyuna duyurdu.
30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları kapsamında, Kurtuluş Savaşının başlangıç tarihi  24 Ağustos’ ta Afyon’ dan start alan, Rotamız Çırpılar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ROÇDAK) üyeleri, 17 gün süren anlamlı projeyi  9 Eylül İzmir’ in kurtuluş gününde başarı ile tamamladı.
Afyon’dan başlayıp,  İzmir’  de sona eren 440 kilometrelik ‘Zafer Yolu’ Bisiklet koşusu etkinliğine, Şehitler Coğrafyası Çanakkale’den katılım gösterip, ayrı bir anlam katan sporcu kafilesi ROÇDAK mensupları oldu.
30 Ağustos Zaferi’ nin ve İzmir’ in Kurtuluşunun 100.Yıl nedeniyle düzenlenen Yürüyüş ve Bisiklet koşusu etkinliğine katılım gösterip, Cumhuriyetin temellerini atıldığı coğrafyadan, Çanakkale Ruhunu  ‘Bir Zaferden, Bir Zafere’ taşıyan ‘Rotamız Çırpılar Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ROÇDAK) Sporcu kafilesi,  anlamlı projeye, zaman zaman okudukları Çanakkale türküsü ile ayrı bir coşku katmayı başardı..
Dernek Başkanı Mustafa Gözmen; “440 Kilometrelik,  çok anlamlı bir yürüyüş oldu. Kafilemiz, 24 Ağustos ‘da Afyon’ dan başlayan yürüyüşü, planlandığı gibi 17 günde tamamladı.
9 Eylül sabahı, diğer katılımcılar ile birlikte kat edilen yolu ilk tamamlayan ve İzmir’ e ilk ulaşan ekip olduk.
100.Yıl Zafer Yolu için, ROÇDAK mensupları, Afyon’ dan İzmir' e yürüdü.
ROÇDAK faaliyet lideri, Ahmet Çetin i  canlı yayın açtı, İzmir’ e giriş anını sosyal medyadan paylaştı” diyerek detayla paylaştı..
Başkan Göçmen, TDF’ nin ve İzmir büyükşehir belediyesi desteği ile Yapılan bu büyük organizasyonuna, ROÇDAK’ ın, Çanakkale ruhunu taşıdığının da altını çizdi.
ROÇDAK mensupları, gerek yürüyüş ile gerek ise bisiklet koşusuna katılım gösterip, 440 Kilometrelik 100. Yıl yoluna, Çanakkale ruhunu da taşımış oldu.
Cuma Deren