Kültür ve Turizm Bakanlığının izni ile İÇDAŞ Tarfından desteklenen ve yıllardır bölgede yaptığı kazılarla ‘Troyalı’ ünvanını alan Prof. Dr. Rüstem Arslan ve ekibi yeni bir buluşa imza attı. Yapılan kazılar sonucunda Yaklaşık 3 bin 700 yıllık bir kubbeli fırın kalıntısı bulundu.
Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde 5 bin 500 yıllık geçmişe sahip Troya Antik Kenti'nde,  kazılar bu yıl da devam etti. Her yıl yeni bir buluşla heyecanlandıran kazılarda önceki gün de   kubbeli fırın kalıntısı bulundu. 1871-1874 yılları arasında ilk grup kazılarını resmi olarak yapıldığı Troya’da  her yıl yeni bir buluş gerçekleştiriliyor. Özellikle Alman Arkeolog Korfman  döneminde yapılan kazılar Troya’yı adeta günyüzüne çıkarmıştı. Ömrünü Troya’ya vakfeden ve yıllardır bölgede kazı yapan Prof. Dr. Rüstem Arslan  önderliğinde devam eden kazılarda yin önceki gün heyecanlandıran bir buluş gerçekleştirildi. 3 bin 700 yıllık bir kubbeli fırın kalıntısı troya meraklılarını da heyecanlandırdı.
Kazı alanını ziyaret eden AK Parti Milletvekili Jülide İskenderoğlu da yeni keşif hakkında bilgiler aldı. Kazı alanında bilgi alan İskenderoğlu “5 bin yıllık Troya Antik Kenti'nde, Anadolu kültürü özelliklerini taşıyan yeni buluntular ortaya çıktı. Çanakkale’ye gelmek, görmek için bir sebep daha… Kazı başkanımız Prof. Dr. Rüstem Aslan ve tüm ekibi kutluyorum” dedi.
Cuma Deren