Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm ve İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin 400 bin Euro bütçeli AB projesine ortaklık edeceği bildirildi.

EntreAction: An Innovative Case-to-videostory Approach in Entrepreneurial Education başlıklı, 400.000 Euro bütçeli AB Erasmus+ Projesi kabul edildi. Bulgaristan’dan Veliko Turnovo Unıversıty St St Cyrıl And Methodıus Üniversitesinin yürütücü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin de ortak olduğu projede Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Boz, İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Önal, Dr. Öğr. Üyesi H.Çağlar Doğru, Öğr. Gör. Gökhan Akça ve Ayvacık Meslek Yüksekokulu’ndan Öğr. Gör. Tarık Yalçınkaya yer alıyor.

Projenin diğer ortak kurumları ise Polonya’dan Akademıa Morska W Szczecınıe Am ve Science4People Spólka Z Ograniczona Odpowiedzialnoscia , Finlandiya’dan Tampereen Ammattıkorkea Koulu Oy, Portekiz’den Unıversıdade De Aveıro ile Almanya’dan Unıversıtaet Leipzig olarak aktarıldı. Eylül 2022-Temmuz 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 400 bin Euro’luk projede, girişimcilik eğitiminde yenilikçi içeriklerin oluşturulması hedefleniyor. Proje kapsamında, 2024 yılının yaz aylarında Çanakkale’de uluslararası bir yaz okulu gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi