İki yıl önce katıldığı bir yayında, İBB Başkanı İmamoğlu’nu çok sevdiğini ve onu görmek istediğini dile getiren Ezine’nin Kemallı Köyü’nde yaşayan Safinaz Öcal’ı da evinde ziyaret etti.
Yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele eden ve 7’den 70’e herkesin destek verdiği Ekrem İmamoğlu’na  Ezine’ye bağlı Kemallı köyünde yaşayan  Safinaz teyze de destek vermişti. Bir Canlı Yayında konuşan ve Ekrem İmamoğlu ile tanışmayı çok isteyen Safinaz teyzeye söz veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün ailesini ziyaret ettiği Edremit dönüşünde sürpriz ziyarette bulundu.  Köy camisini gezen ve köylülerle köy kahvesinde buluşan Başkan İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile de Safinaz teyzeyi de evinde ziyaret ettiler. Ziyarette  Başkan İmamoğlu duygularını ifade ederek,  “ Çok mutluyum, içimde ukde kalmıştı. Bana sitemi de ulaştı.  CHP Genel Başkan Yardımcımız Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek aradı, birkaç belediye başkanımız aradı, anneme ziyarete geldiğimde hemen onu da ziyaret edeceğim demiştim. Nasip oldu. Dün annemde idim, bugün de Safinaz Teyzeme geldim.  Böyle güzel annelerimiz bana dua etti mi kendimi o kadar güvende hissediyorum ki. Onların duaları bana yetiyor.  Ben şanslıyım, hem anneannemle hem babaannemle  birlikte büyüdüm. Gençlere de her zaman aile büyükleri ile birlikte olmalarını tavsiye ediyorum. Çocukluğuma geri dönmüş gibi hissediyorum şu an” dedi.
Çanakkale Bizim İçin Büyük Emanet
Konuşmasında Çanakkale Ruhuna da değinen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu   “Çanakkale her yönü ile bizim için büyük emanet. Çanakkale’nin tarihi Anadolu açısından Truva ile başlar. Çanakkale ruhu olan bir yer, geçilmez karakteri vardır. Buranın şehitleri ve gazileri bizim için çok önemlidir. O yüzden Bigalı Köyü’nden Atatürk’ün evinin yakınından bir köy evi de almıştık.  Nasip olursa orada da vakit geçirmek istiyoruz. Buranın barışçıl karakterini yaşamak istiyoruz.  Atatürk’ün ANZAC annelerine yazdığı mektubu unutmamalıyız. Çanakkale ruhunu millet olarak muhtacız. Ben de bu şehri çok seviyorum. Babam da Edremit Güre’ de yaşıyor. O da bu coğrafyada sağlığını buldu.    Memleketin cennet köşesi. Çanakkale’ye sevgiler.”
 Şerife Erdem