Biga Halk Eğitimi Merkezi Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Kursu, Biga Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda yapıldı.
 
Geçici koruma kapsamındaki "yasal kalış hakkına sahip olan tüm yetişkin yabancıların" ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel hayata uyumunun kolaylaştırılması amacı ile Biga Halk Eğitimi Merkezince  Sosyal Uyum ve Yaşam Kurs (SUYE) Programı düzenlendi.
 
Programda eğitmen Mukaddes Çetin, Yeni Bir Ülkede Yaşamak ve Uyum, Türkiye'nin Tarihi ve Coğrafi Yapısı Türkiye'nin Kültürel Yapısı, Gelenek ve Görenekler, Genel Ahlak ve Toplumsal Yaşam Kuralları, Sosyal Yaşam Kuralları, Hak ve Yükümlülükler, Sosyal Hayata İlişkin Bilgilendirme, Acil Numaralar, Güvenlik Güçleri, Dini Hizmetler, Sosyal Sportif Olanaklar, Banka İşlemleri, Eğitim ve Sağlık Olanakları, Medeni Kanun ve Hukuki Konular, Geçim Kaynaklarına Erişim, Faydalı Bilgiler başlıklarında konuları temel düzeyde anlattı.
 
Kursiyerlerin eğitime katılım oranının ve ilgisinin yoğun olduğu görüldü. 150 yetişkin yabancı kursiyerin kayıtlı oldu. Eğitimin belirli dönemlerde tekrar edileceği ve mümkün olduğunca ilçede ikamet eden yabancı uyruklu göçmenlerin Biga Halk Eğitimi Merkezine gelerek kayıt yaptırmasının önemi, bu eğitimden alınacak sertifikaların E-Devlete işlendiği ayrıca Türkçe Öğretimi ile Okuma Yazma kurslarının her dönem devam ettiği Halk Eğitimi Merkezi Müdür Yardımcısı Halime Yılmaz Kızılkaya tarafından vurgulandı.
 
Haber Merkezi