Fener alayı ve Burcu Güneş Konseri ile taçlanan zaferin 100. Yılında tam bir coşku yaşandı.
Türkiye Cumhuriyeti Bağımsızlık yolunda, kurtuluş savaşında kazandığı en önemli savaşlardan biri olan Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi 100. Yılı coşku ile kutlandı. Anadolu’nun ilelebet Türk yurdu olduğunun tescilinin yanı sıra Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun da tescillendiği  destanın 100. Yılı tüm ülkede coşku ile kutlandı. Çanakkale’de de  bazı ilçelerde konserler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken  Çanakkale Merkezde sadece resmi törenler ve bando konseri gerçekleştirildi.  Bazı ünlü isimlerin sahne alması dışında Çanakkale merkez ve ilçelerde  çok fazla etkinlik yapılmazken Gelibolu’da tam bir 100. Yıl coşkusu yaşandı.
Gelibolu 100. Yılı Coşku İle Kutladı
İl Merkezi ve ilçelerin aksine Gelibolu’da tam bir 30 Ağustos Zafer Bayramı yaşandı. Gündüz  resmi törenler ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, akşam ise fener alayı ve Burcu Güneş Konseri gerçekleştirildi. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile yapılan fener alayına  binlerce kişi katıldı. Meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşte vatandaşlar hep bir ağızdan marşlar söyledi.  Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın da katıldığı Fener alayında binlerce kişi 100 yıl önceki savaşı kazanan kahramanlar gibi coşkuluydu.
Burcu Güneş Konseri İle Taçlandı
Gün boyu devam eden ve fener alayının ardından coşkulu gecenin finalinde Burcu Güneş sahne aldı.  Ünlü Şarkıcı Burcu Güneş ‘Zafer Benimdir’ sloganı ile Gelibolu Belediyesi tarafından düzenlenen  konserde sahne aldı. İlçe dışından da gelen çok sayıda vatandaş, konserden dakikalar öncesinde  alanı doldurdu. Hayranlarının karşısına çıkan ve seslendirdiği şarkıları coşturan Burcu Güneş meste etti. Konserin sonlarına doğru sahneye çıkarak Burcu Güneş’e çiçek ve teşekkür plaketi veren Belediye Başkanı Mustafa Özacar yaptığı açıklamada “30Ağustos Zafer Bayramı’nın 100.yılını coşku ile kutladığımız güzel şehrimiz Gelibolu’da Türk pop müziğinin güçlü seslerinden Burcu Güneş’in muhteşem sahnesi bizlere keyifli bir müzik ziyafeti yaşattı. Kendisine şahsım ve değerli halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi. Binlerce kişinin katıldığı konserini İzmir marşı ile bitiren Burcu Güneş hayranlarından büyük alkış aldı.
 
Cuma Deren