Gelibolu ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yıl dönümü kutlamaları 2’nci Kolordu Komutanlığı Karargâhı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Törende; Kaymakam Bekir Abacı, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu sonrası İstiklal Marşı okundu.  Akabinde kaymakamlık makamında tebrikat töreni düzenlendi. Kaymakam Bekir Abacı, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar ile birlikte tebrikleri kabul ederek ilçe protokolünün Zafer Bayramı'nı kutladılar.
30 Ağustos Zafer Bayramı, tebriklerin kabulünün ardından 26 Kasım Caddesi’nde düzenlenen tören ile devam etti. Kaymakam Bekir Abacı, 2'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız ve Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar ile birlikte tören alanında halkı, öğrencileri ve askeri birlikleri selamlayarak bayramlarını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ile devam eden tören, şiirlerin okunması, spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile devam  etti. Büyük bir coşku ile kutlanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı, resmi geçit ile son buldu.
Haber Merkezi