Son ki yıldır yapılamayan Lapseki panayırı bu yıl farklı bir yerde yeni kordon mevkiinde yapıldı. Vatandaşların oldukça memnun olduğu yeni kordon mevkiinde bu yıl ilk kez yapılan ‘ Geleneksel Lapseki panayırına’  bu yıl il merkez ve çeşitli illerden 250’den fazla esnaf katıldığı öğrenildi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, panayırın ilk gününde esnafı ziyaret edip bol kazançlı bir dönem temennisinde bulundu.
Panayır esnaflarının ülkenin çeşitli yerinde düzenlenen faaliyetlere katıldığını ifade eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Onlar bizim misafirlerimiz, yaşadıkları yerlere gittiklerinde ilçemizi en iyi tanıtacak onlar. Bu yıl geleneksel panayırımız beş gün sürecek. Türkiye’nin çeşitli illerinden ilçemize panayır esnafı geliyor. Biz de zabıta ekiplerimiz ile birlikte panayır esnafına hoş geldiniz diyor ve yer sorunları olup olmadığı konusunda kendilerine soruyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Panayır esnafları bizlerin misafirleri. Geleneksel ilçe panayırında bu yıl 450 kadar esnafımız tezgah açmış durumda ve yeni gelen esnaflarımız da oluyor. Bu yıl diğer yıllardan farklı olarak Panayırımızın daha ferah ve rahat olması için yeni kordonumuz da olmasını kararlaştırdık ve uyguladık. Lapseki Panayırımızın ilçemize ve esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyorum’
 
Haber Merkezi