Çanakkale’de de Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya ve Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya’nın görev yeri değişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  onayı ile İçişleri Bakanlığı tarafından ataması gerçekleştirilen idari amirlerin isimleri belli oldu.  2022 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan ülke genelinde 422 Mülki İdare hizmetleri sınıfında görev yapan vali yardımcısı, kaymakam, bakanlık merkez teşkilatında görevli olanlar ile Hukuk Müşavirlerinin yeni görev yerleri  belli oldu.
Lapseki Kaymakamı Değişti Bozcaada Belirsiz
1. sınıf ilçede görev yapan 46, 2. sınıf ilçede görev yapan 37, 3. sınıf ilçede görev yapan 43, 4. sınıf ilçede görev yapan 104, 5. sınıf ilçede görev yapan 38, 6. sınıf ilçede görev yapan 61 olmak üzere toplam 329 ilçe Kaymakamının görev yerleri değiştirildi.  Çanakkale’de de Lapseki ve Bozcaada kaymakamları değişti.  Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Kaymakamlığına atanırken, Mardin Yeşili Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki’nin yeni kaymakamı oldu. Çanakkale Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya, Samsun Valiliği Hukuk Müşaviri olarak atanırken, Erzurum Palandöken Kaymakamı Önder Coşğun, Çanakkale Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne getirildi. Bozcaada Kaymakamlığı için Kararnamede her hangi bir isim yer almadı.
Köklü, Bakırköy Kaymakamlığına atandı
İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada kaymakamların yanı sıra bazı vali yardımcılarının da yeri değiştirildiği belirtildi. Yeri değiştirenlerden bir tanesi de   Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü oldu.  Çanakkale’de yıllardır Genel Sekreter olarak başarılı görevler yürüten Abdullah Köklü, hizmetlerine  Bakırköy’de devam edecek.  Çanakkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Abdullah Köklü de kararname kapsamında İstanbul Bakırköy Kaymakamı olarak atandı.
 
Cuma Deren