Üniversite ile ilgili banka arasında yapılan anlaşma ile çalışanların bankadan alacağı promosyon  6 bin 700 TL olarak belirlenmişti. Ancak yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile bankalar promosyon artışına geçti. Bir haftasın bankalarda yaşanan promosyon kuyruklar gündem olurken, ÇOMÜ’de çalışan personel için de Eğitim Bir-Sen Çanakkale 2 No’lu Şube Başkanı  Mesut Kasap Harekete geçti. Kasap yaptığı açıklamada, Üniversitenin personeli mağdur etmemek için banka ile çalışmalara başlandığını ve banka ile ortak çalışmalar yürütüldüğünü  aktardı.
Son dönemlerin tartışma konusu Banka Promosyonları ile ilgili  gelişmeler devam ederken Bankaların promosyon artışı nedeni ile bankaların önünde zaman zaman kuyruklar oluşuyor. Promosyon mağduru olmamak için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde çalışan Eğitim Bir-Sen Çanakkale 2 No’lu üyeleri ve haksızlığa uğrayan tüm memurlar için çalışmalar yürüten, Şube Başkanı Mesut Kasap, Rektörlük ile yapılan görüşmeleri aktardı. Eğitim Bir-Sen Çanakkale 2 No’lu Şube Başkanı  Mesut Kasap yaptığı açıklamasında öncelikli olarak banka promosyonlarına değinerek “Son dönemde enflasyon nedeniyle yaşanan maaş artışlarıyla birlikte, enflasyon öncesi dönemde bankalarla yapılan promosyon sözleşmelerindeki miktarların oldukça düşük kaldığı görülmüştür. Bilindiği gibi ÇOMÜ ile ilgili banka arasında Haziran 2021 tarihinde 4 yıllık promosyon sözleşmesi kişi başı 6700 TL olarak imzalanmıştı. Sözleşmenin 1 yılı geride kalırken halihazırda ilgili banka ile yaklaşık 3 yıllık sözleşme süresi devam etmektedir. Fakat yakın zamanda başka kurumlar ile bankalar arasında yapılan yeni promosyon sözleşmelerindeki miktarların 5-6 kat arttığı görülüyor” dedi.
Rektörlük Tarafından Gerekli Çalışmalar Yürütülüyor
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde bulunan memurların da promosyondan en üst düzeyde yararlanması için rektörlük tarafından gerekli çalışmaların yürütüldüğünü söyleyen Eğitim Bir-Sen Çanakkale 2 No’lu Şube Başkanı Mesut Kasap “ÇOMÜ’de yetkili sendika Eğitim Bir-Sen Çanakkale 2 No’lu Şube olarak, binlerce kurum çalışanın mağduriyetini dile getirmek ve çözme adına ÇOMÜ Rektörlüğü ile görüşmeler gerçekleştirildiğini, mevcut promosyon sözleşmesinin değişen ekonomik şartlar nedeniyle yeniden ele alınması konusunda gerekli tüm adımların atıldığını belirtmek isteriz.  Bu konuda Rektörlüğünde kurum çalışanlarının mağduriyetini gidermek adına ilgili banka ile temasa geçtiğini ve gerekli çalışmaları yürüttüğünü görmekten mutluluk duyuyoruz. Tüm kurum çalışanlarının bu konuda yaşadığı mağduriyetin bir an önce sona ermesi için sendikamızın sürecin takipçisi olduğunu ve mücadelesini sürdüreceğini vurgulamak istiyoruz” dedi.
 Haber Merkezi