Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Şener, bulaş şekilleri farklı olsa da, Covid-19’ un yeni varyantından yüz gülümseten benzetme ile söz edip, ardından da HÜS uyarısı yaptı.
VARYANTLARA, ESKTREM BENZETME;
Prof. Dr. Alper Şener, Omicron ve Varyantlarını yüz gülümseten bir ifade ile yorumladı;
“İKİ SÜPER GÜÇ KARŞI KARŞIYA.
SANKİ DERBİ MAÇI…”

Alper hoca, gündemimize kontamine su ile giren, ancak bulaş yolunun fast- food yiyecekler olduğuna dikkat çektiği HÜS’ den söz etti. 
Kamuoyuna maddeler halinde, HÜS’ e ilişkin anlatımda bulunan Prof. Dr. Şener’ in altını önemle çizdikleri hayli dikkat çekti.
‘Fast-food Yiyecekler’ Uyarısı…
Alper hoca; “En sık sebebi- E.coli 0157: H7… Gündemimize kontamine su ile girdi ama, asıl en sık bulaş yolu- fast- food yiyecekler… En sık hamburger…”

COVİD İÇİN GERKEN MASKE MESAFE,
HÜS İÇİN, FAST-FOOD’A DİKKAT…


Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19’ un yeni varyantlarına yüz gülümüseten bir  ifade ile değerlendirmede bulundu. 
Gündemimize yeni giren HÜS için ise fast-food yiyeceklere dikkat çekti.
Covid-19’ un yeni varyantlarına esktrem benzetmede bulunan Prof. Dr. Şener; “ İki süper güç, karşı karşıya gibi… Sanki derbi maçı… Bakalım hangisi kazanacak…” ifadesini kulandı.
Pandeminin başından buyana, kamuoyunu bilgilendiren paylaşımları ile adını ezber ettiğmiiz Alper hoca, kişisel sosyal medya hesabından son alarak; “Omicron BA 2.75 vs BA.5…Çoğalma hızları kıyaslaması…” yaptı.
Benzetmesi yüzleri gülümsetti. Prof. Dr. Şener, “İki süper güç” karşı karşıya gibi… Sanki derbi maçı… Bakalım hangisi kazanacak…!”  ifadesini kulandı.
KAZANMAK İÇİN OLMAZSA OLMAZ…
Alper hoca; “Bizim kazanmamız için…AŞI+MASKE şart…
#covid19 #omicron #BA5 #BA275 #aşı #maske #izmir #profdralpersener” diyerek, dğelenhdirmesini noktaladı.
HÜS UYARISI…
Biri bitmeden, adeta bir diğeri başlayan, gelişmeler üzerine: “Dünyaya üs kurdular” yorumlarına yol açan, yeni tehlikenin adı, HÜS olarak dile geliyor.
HÜS, için çarpıcı ifadeler ile paylaşımda bulunan Prof. Dr. Şener; “HÜS- Hemolitik Üremik Sendrom” diyerek, bulaş şekline dair bir takım bilgileri sıraladı.
Kamuoyuna maddeler halinde, HÜS’ e ilişkin anlatımda bulunan Prof. Dr. Şener’ in altını önemle çizdikleri hayli dikkat çekti.
Adeta, fast-food yiyecekler uyarısı yapan Alper hoca; “1. En sık sebebi- E.coli 0157: H7…
2. Gündemimize kontamine su ile girdi ama asıl en sık bulaş yolu- fast- food yiyecekler… An sık hamburger…
3. Bakterinin ürettiği toksin ( shigalike verotoksin) hem barsakta hem de kana karışıyor…
4. En sık 5 yaş altında, çünkü çocukların barsak duvarı daha narin- florada…
5. Karın ağrısı, bulantı kusma, kanlı ishal… Sonrasında ise HÜS…” ifadesini kulandı.
Bulaş ardından oluşacak olası tablo ve buna karşın izlenecek tedavi amaçlı tıbbi müdahale sürecinden de söz eden Prof. Dr. Şener, şu ifadeleri kaleme aldı;
“Asıl klinik tablo; kan hücrelerinde parçalanma ( hemoliz), hemolitik anemi ( asıl klinik tablo) … Bu parçalanma ürünlerinin etkisi ile böbrek yetmezliği ve tabii trombositlerde düşme ve damar içi tıkaçlar…
İlerleyen durumlarda tedavide - diyaliz… Plazmaferez…”
Cuma Deren