Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Eski Binası Covid-19 Aşı  Birimlerinde Sinovac, Turcovac, Ve Biontech aşısı için bayramı da ve sonraki günlerde kuyruk oluştu.
Sağlık Bakanlığı Covid-19 verilerini göre son haftalarda vaka sayılarında patlama yaşandı.  Vaka sayıları; 30 Mayıs ve 5 Haziran arasında 7 bin 322, 6 Haziran ve 12 Haziran arasında 7 bin 556, 13 Haziran ve 19 Haziran arasında 10 bin 954, 20 Haziran ve 26 Haziran arasında ise 26 bin 635, 27 Haziran-3 Temmuz arasında ise 57 bin 113 olarak kayda geçti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Omicron varyantına bağlı Koronavirüs vakalarının artış gösterdiğini belirterek, "50 yaş üstüyle risk grubundakilerin, son aşıları üzerinden altı ay geçmişse hatırlatma dozu aşılarını olmalarını ısrarla öneriyoruz. Bu grubun, temasın artacağı bayram günlerinden başlayarak kendilerini bilhassa koruması gerekmektedir. Maskeyi zaruri kılan durumları hepimiz biliyoruz" dedi.
 En fazla aşı oranında zirvede olan Çanakkale’de de Sağlık Bakanlığı’nın hatırlatma dozu aşısının randevusuz açıldığını açıklamasının ardından vatandaşlar aşı merkezlerine akın etti. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Eski Binası Covid-19 Aşı Birimlerinde Sinovac, Turcovac, Ve Biontech aşısı için bayramın üçüncü ve son gününde kuyruk oluştu.
 Burcu Erdal