İnsanoğlunun kendi eli ile attığı  çöpler nedeni ile doğanın dengesi her geçen gün değişiyor. Okyanus ve denizlerde, yaklaşık 100 ila 150 milyon ton plastik çöpün yüzdüğü tahmin edilirken, deniz kirliliğine dikkat çekmek için   Lapseki Belediye Personeli tarafından düzenlenen deniz temizliği ile denizden çıkarılanlar pes dedirtti.
 
Her geçen gün kirliliğin arttığı dünyamızda en büyük payı da denizler alıyor.  Denizlerde yaklaşık 100 ila 150 milyon ton plastik çöpün yüzdüğü tahmin edilirken Lapseki Belediyesi tarafından deniz kirliliğine dikkat çekmek için  deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.  Deniz Dibi temizliği ile ilgili yapılan açıklamada “ Lâpseki Belediyesi olarak bir farkındalık oluşturmak istedik;  sahilden çöpleri toplayıp bir güzellik oluşturmak istedik. Deniz içerisinde yok yok. Kırık şişeler, cam kırıkları.. Mümkün olduğu kadar sahilleri temizlemeye çalıştık çünkü deniz kenarlarında, kumlarda çocuklarımız oynuyor. Denizden çıkanları bir süre sahilde vatandaşların görmesi için tuttuk. Doğa bize emanet en güzel şekilde sahip çıkmalıyız” dedi.
 
Lâpseki Belediyesi personeli tarafından yapılan temizlikte denizden çıkan şişe, boş bidon, kirli atık, pet şişeler, giyim eşyalarını bir süre sahil kenarında tutarak Deniz kirliliğine dikkat çeklidi. Deniz sibinden çıkanlar ayrıca vatandaşları da şaşırttı.
 
Şerife Erdem