15 Temmuz Şehitler Parkı Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen  minder güreşleri er meydanındaki güreşleri aratmadı. Vatandaşların ilgi ile izlediği güreşlerde pehlivanlar kıran kırana mücadele etti.
Bu yıl dolu dolu geçen Lapseki Kiraz Festivalinin dördüncü gününde de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen bu etkinlikleri kapsamında Minder Güreşleri yapıldı. Amfi Tiyatronun er meydanına döndüğü  güreş müsabakalarında sporcular kıran kırana mücadele etti. 100 sporcunun sahaya indiği organizasyonda serbest minder güreşi, gösteri amaçlı bayan sporcu güreşi, karakucak kuşak güreşleri gerçekleşti. Çanakkale Merkez başta olmak üzere, Kepez, Bayramiç, Çan, Yenice, Ayvacık, Ezine’den gelen sporcular11-16 yaş gurubu kategorisinde mücadele etti.
Çanakkale bölgesinin en başarılı 8 sporcusu karakuşak güreşi sergiledi. Amfi Tiyatroda gerçekleştirilen güreş müsabakaları Eski Çanakkale Güreş İl Temsilcisi Nihat Gür toplu dua yapımasının ardından başladı.  Güreş Müsabakaları Programının açılış konuşmasını gerçekleştiren  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, güreşlerin açılış programında yaptığı açıklamada  “Bu sene Kiraz Festivalimizin 37.’sini düzenliyoruz.  İki yıldır Pandemiden dolayı Kiraz Festivali ile ilgili her hangi bir etkinlik yapamamıştık.  Bu nedenden dolayı bu sene 7 gün olsun ve dolu dolu geçsin festivalimiz dedik.  Arkadaşlarımızın 3 aydır bunun üzerine yoğun yaptığı çalışmalar neticesinde de  bizlere bir haftalık program hazırladılar. Bugün  üçüncü günündeyiz ve önümüzde daha dört gün var.  Bu dört günde de farklı programlarımız olacak.  Bu akşam da Minder güreşlerini izledik.  Bayanlarımızı ve Karakuşak gösteri güreşlerimizi izledik.  Bu akşamki güreşler çok önemli, çünkü gençler geleceğimiz için çok önemli. Gençlerimizi spor alanlarına çekebilirsek  ne mutlu bizlere.  Bu nedenle bizlerin üzerine daha büyük görevler düşüyor.  Bizler Lapseki’de yelkeniyle, futboluyla, güreşleriyle  ve başka branşlarda gençlerimize destek olmaya çalışıyoruz.  Onları en azından spor sahalarında kalmalarını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
Güreşleri izleyenler arasında Belediye Başkan Yardımcımız Necdet Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Ergin de yerini aldı. Minder güreşleri finalinde dereceye giren sporculara hediyeleri Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve protokol üyelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.
 
Şerife Erdem