CHP' li Çan Belediye başkanı Bülent Öz' ün, siyaset kamuoyunun gündeminden adeta erken düştüğü düşüncesine, CHP kulislerinde önceki gece boyu yapıldığı ileri sürülen; ‘Başkan kim olacak’ sorusuna yanıt aranması yol açtı.

Çan Belediyesi’nde, iki ay süre ile Başkanlık koltuğuna kimin oturacağı sorusuna yanıt aranması,  ‘Görevden uzaklaştırma’ kararının adeta önüne geçti.
Alınan bilgiye göre; 6 CHP' li Meclis üyesi arasından, iki aylığına Başkan adayı olarak adı öne çıkan isim, iş adamı Harun Arslan oldu. Arslan, Başkan vekili olarak belirlendi.

-------------------------------------
ÇAN’ DA GÜNDEM BAŞLIĞI
"İKİ AYLIĞINA BAŞKAN”
 --------------------------------------

Belediye Başkanı, iki birim Müdürü ve bir şirket çalışanı hakkında yürütülen soruşturma da, yeni gelişme yaşandı. CHP' li Belediye Başkanı, iki ay süre ile görevden uzaklaştırıldı. Başkan yerine de iki aylığına Başkanvekili belirlendi.
Çan Belediyesinde, 'Rüşvet ve İrtikap'  iddiası üzerine başlatılan soruşturmanın selameti açısından, hakkında görevden uzaklaştırma kararı alınan Bülent Öz, ilçe kamuoyunun gündeminden adeta erken düştü. Bu düşünceye ise, CHP kulislerinde önceki gece boyu süren, 'İki aylığına başkan kim olacak?' sorusuna yanıt aranması yol açtığı gözlendi.
İçişleri Bakanlığı önceki gün bir karar aldı. Hakkında soruşturma süren Belediye başkanı Bülent Öz, iki ay süre ile görevden uzaklaştırıldı. Bu gelişme üzerine, Belediye’nin iki aylığına Başkanı kim olacak sorusu bir anda gündem oldu.
Parti içi kulislerde, Öz' den boşalan koltuğa kimin oturacağı merakına yanıt olacak değerlendirmelerin önceki gece boyu yapıldığı, bir ismin ağırlıklı olarak öne çıktığı ve o ismin de dün Başkanvekili olarak belirlendiği öğrenildi.

İŞADAMI ARSLAN, İKİ AYLIĞINA BAŞKAN
Çan Belediye Meclisinin, CHP’ li 6 üyesi, iki ay süre ile Başkanlık koltuğuna kimin oturacağı kararına vardı.
Parti içi kulislerde, önceki gece boyu 'kimin başkan olacağı' merakı yaşandı. Başkanvekili olarak, Çanlı işadamı Harun Arslan kararına varıldı.
'Rüşvet ve İrtibak' iddiası ile başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra aynı gün çıkarıldığı mahkemece serbest kalan CHP' li Çan Belediye başkanı Bülent Öz, Bakanlık kararını bir dizi ziyaret için gittiği Başkent Ankara'da almıştı.
Başkent Ankara ziyareti sırasında, İçişleri Bakanlığı'nın kararından gazetecilerin soruları üzerine haberdar olan Çan belediye Başkanı Öz,
"Banabir şey iletilmedi, herhangi bir tebliğ yok" diyerek, görevden uzaklaştırıldığından haberi bulunmadığını söylemişti.
Görevinden uzaklaştırılan Öz, dün de konuya ilişkin değerlendirmede bulundu. Bşkent Ankara ziyareti sırasında, Partisinin Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşen Öz, bu görüşme ırasında çekilen fotoğraf eşliğinde paylaşımda bulundu.
CHP’ li Öz, yaptığı Sosyal medya paylaşımında; “GEÇİCİ SÜRE GÖREVİMDEN UZAKLAŞTIRILDIM!!!” baylığı altında, şu ifadeleri kullandı;
“Ankara'da belediyemizin işlerini takip etmek için kurumlarda bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiştim.
Tam da ziyaretimiz esnasında yürütülen soruşturmalarda iddialar karşısında CHP'li belediyelere yönelik uygulanan fakat kesinleşmiş durumlarda bile AKP'li belediyelere soruşturma izni dahi verilmeyen hukuksuz yaklaşımın tarafıma uygulanmasından haberdar olduk.
Ne yazık ki Türkiye genelinde ve Çanakkale'de de mevcut ve önceki dönem AKP'li belediye başkanları için kesinleşmiş durumları olduğu halde uygulanmayan, tarafıma ise sadece iddialar karşısında kesinleşmiş gibi yargısız infaz yaparak, geçici süre görevden uzaklaştırmam bilgisini ne yazık ki tebliğ edilmeden basın yoluyla öğrendik.
Sonrasında önceden belirlenmiş randevu programımız gereği, CHP Genel Başkan Yardımcımız ve Çanakkale Milletvekilimiz Muharrem Erkek ve CHP Çanakkale Milletvekilimiz Özgür Ceylan ile birlikte Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu' nu ziyaret ettik.
Genel başkanımız konuyu gülümseyen ifadeleriyle, seçilmiş irademizin ülkemizin birçok noktasında baskı altına alınmaya çalışılmasının, iktidarın son çırpınışları olarak değerlendirdi. Desteklerini iletti. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum.
Daha önce de belirttiğim gibi ‘Yargılanmak, bu dönemin şanındandır.'"
Cuma Deren