Son yıllarda yapılan projelerle göz dolduran Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçenin sorunlarına yönelik hazırladığı çalışmalarla, sorunlar tek tek çözüme dönüşüyor. Başkan Eyüp Yılmaz’ın  önemli projelerinden bir tanesi de Lapseki’ye yapılacak Pazar yeri olmuştu. Lapseki’yi modern bir Pazar yerine kavuşturmak için süreçleri hızlandıran ve yapımına başlanan Pazar yeri hızla yükselirken, Hafta sonu düzenlenen programda peronların kura çekimi yapıldı. İnşaatı tamamlanmak üzere olan Lapseki Belediyesi Kapalı Pazar Yeri pazarcı esnafların yeni satış tezgahlarının yerlerinin belirlenmesi amacıyla; Lapseki Belediyesi Sahil Sosyal Tesisleri 2'de kura çekimi yapıldı.  Hak sahibi esnafların yeni satış tezgahlarının yerlerinin belirlendiği kura çekimine ; Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Bozkurt, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Kemal Kafadar, Beyti Doğan, Ceyhun Sefa İnan,  Lapseki Pazarcılar Derneği Başkanı Süleyman Kavas, Kapalı Pazaryeri Müteahhiti Abidin Türkmen, ilgili İdare amirleri, hak sahibi esnaflar  ve vatandaşlar katıldı.

Kura çekilişi programında bir konuşma yapan ve Pazaryeri projesi yapım sürecine değinen Lapseki Belediye Başkanı  Eyüp Yılmaz “Uzun zamandan beri beklediğimiz ve üzerinde çalıştığımız daha sonrasında da yapılan icraatımız sizlerin de kabul ettiği kapalı Pazar yerinin sonuna geliyoruz. İnşallah hep birlikte belirli bir süre sonrasında kapalı Pazar yerimize kavuşmuş olacağız. Değerli Pazar esnafımız şehirler dinamik, şehirler yaşayan insan gibi ihtiyaçları bitmiyor. Bugün yaptığımız işleri yeterli bulamıyorsunuz. Şehirde yaşayan insanlarımızın, kadınlarımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın ihtiyaçları sürekli değişiyor. Bunun içinde devamlı çalışmak yeni projeler üretmemiz gerekiyor. Bizde mesai arkadaşlarımızla beraber meclis üyelerimizle beraber, başkan yardımcılarımızla beraber Lâpseki’ye neler yapabiliriz, ne yenilikler getirebiliriz değişen, dönüşen Lâpseki’ye ne katkıda bulunabiliriz diye sürekli bununla kafamızı yoruyoruz iyi projeler üretmeye çalışıyoruz. Hepinizin bildiği üzere 18 Mart 2022 de açılışı yapılan köprüyle birlikte Lâpseki’nin kaderi ebetteki değişti. Bu ilçe artık istesek de istemesek de çok büyüyecek bu ilçenin gerçeği artık bu. Önümüzdeki süreç içerisinde göreceksiniz bu ilçenin ne kadar hızlı büyüdüğünü belki bugün şunlar yeter dediğimiz birçok şeyin yetmeyeceğini bu kapalı Pazar yerinin bile belirli bir zaman sonra küçük geldiğini, yetersiz kaldığını hep birlikte göreceğiz. Çünkü öyle bir şey oldu ki Lapseki köprüden önceki çoğu bakir ulaşılamayan bir ilçeydi. Özellikle İstanbul için söylüyorum, Lapseki’yi tanıyan çok fazla insan yoktu. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Lapseki’yi artık tanımayan insan kalmadı” dedi.

Lapseki’nin Çok Şeye İhtiyacı Var
Lapseki’nin geldiği noktaya da değinen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “ Ben ilk belediye başkanı olduğum dönemde Ankara’ya gittiğimde, bakanlıklara gittiğimde Lâpseki dediğimde adam düşünüyordu acaba Lâpseki neredeydi diye. Gerçekten o günlerden bugünlere geldik Lâpseki artık herkes tarafından bilinen bir ilçe ve tanınan bir ilçe oldu. Bizler kamu sektörü olarak ebetteki iyi şeyler yapacağız ama özel sektöründe Lâpseki’de çok şey yapması lazım. Lâpseki’de çok şeylere ihtiyaç var.  Gerçekten bugün otellerden tutun da restoranlara Lâpseki’nin özel sektöre çok ihtiyacı var.  Özel sektörü bu konuda bir kez daha uyarmak istiyoruz. Çünkü dışardan geliyor yapmak istiyor biz de istiyoruz ki bizim insanımız yapsın. Lâpseki’nin köylerindeki insanlar yapsın istiyoruz bu pastadan onlar faydalansın istiyoruz. Özellikle şunu söylemek istiyorum, Lâpseki önümüzdeki on yıl içerisinde bizlerin tanıyamayacağı, bizlerin belki kafamızda tasarlayamayacağı kadar büyüyeceğini özellikle belirtmek istiyorum. Şuanda bölgemizde o kadar çok talep var ki her türlü yatırımcı geliyor” dedi.

Yatırımda Öncelik Lapsekililerin Olacak
Yatırımlarda Önceliğin Lapsekili iş adamlarında ve vatandaşlarında olacağını da dile getiren Başkan Yılmaz “Emin olun ki ben burada bir şeyler açayım diye gelen çok insanlar var.  Ama bizim gönlümüz istiyor ki öncelik Lâpsekililer olsun. Bu memleket hepimizin ama mikro milliyetçilik olarak konuşursak burası bizim.  Pazar yeri konusunda da aynısını yaptık önce Lâpseki pazarında yeri olanlar dedik. Çevre ilçe ve illerden gelenler de var ama burada kapalı Pazar yerimizde yer alanların %70-75’i Lâpsekililer. Ebetteki bizim insanımız bu pastadan yararlansın istiyoruz. Artık yavaş yavaş sona geliyoruz. Sizler paralarınızı yatırdınız görevlerinizi yaptınız ama bundan sonrası müteahhit arkadaşımızda ve top belediyemizde kısa süre içeresinde bitireceğiz daha fazla uzaması istemiyoruz. Toplamda Pazar yerinde 524 peron var.  Bunların 404 tanesi sebze ve meyve. 113 tanesi giyim,  7 tanede balıkçı peronumuz var. Tabi bunun yanında sosyal alanlarımızda var. Biz istiyoruz ki en güzeli olsun en iyisi olsun müteahhit 1 gün erken olsun diye baskı yapmıyoruz.  Bugün de burada Yerleri belirlemek için kuralarımızı çekiyoruz. Esnaflarımıa şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Lapseki Belediyesi Kapalı Pazar Yeri  kura çekiliş sonuçları bugün  Belediyenin  Sosyal medya hesaplarından duyurulacak olup, hak sahibi esnaflara da ayrıca sms ile bilgi verilecektir.
 
Şerife Erdem