Çanakkale' nin gündem konusuna dönüşen, CHP' li Çan Belediye başkanı ve iki birim Müdürü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yapılan gözaltılar, saatler sonra mutlu sonla neticelendi.
"BU SAAT İTİBARİYLE, MASUMUM..."
CHP li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, sabah erken saatlerden itibaren sorgulanması başlayıp, gece yarısına dek süren işlemlerin ardından, Tutuklanma talebiyle çıkarıldığı mahkemece salı verildi.
Adliye önünde konuşan CHP' li Öz;  "İşin sonunda üzerimize atılan mesnetsiz itiraflar çürümüştür.
Masumiyetimiz burada bu saat itibariyle kanıtlanmıştır" dedi.
CHP' li Başkan, eski Çanakkale illetvekili Bülent  Öz konuşmasının sonunda misafirperverlikleri için emniyet mensuplarına da teşekkürlerini sundu.

------------------------------------------
GÖZALTINDA KALDI SORGULANDI,
ADLİYE ÇIKIŞINDA AÇIKLADI;
"MASUMİYETİMİZ, KANITLANDI..."
------------------------------------------

Destekçileri, gün boyu  gözaltı şeklini eleştirdi. Başkan Bülent Öz, Adliye çıkışı eleştirilerin odağındaki polise, misafirperverlikleri için teşekkür etti, ezber bozdu.
Çanakkale' nin bir anda gündem konusuna dönüşen, siyaset kamuoyundan türlü değerlendirmeler toplayan Çan belediyesi kapsayan operasyonda, gözaltına alınan isimlerden, Belediye birim Müdürleri, Savcılıkca salıverildi.  Tutuklama talebi ile hakim karşısına çıkan Başkan Öz ve bir ifrma çalışanı, adli konhtrol şarntı ile  mahkemece salıverildi.
CHP' li Çan Belediye başkanı ve iki birim Müdürü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında yapılan gözaltılar, saatler sonra mutlu sonla neticelendi.
"BU SAAT İTİBARİYLE, MASUMUM..."
Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, sabah erken saatlerden itibaren sorgulanması başlayıp, gece yarısına dek süren işlemlerin ardından, Tutuklanma talebiyle çıkarılıdğı mahkemece Adli kontrol şartı ile salı verildi.
Adliye önünde konuşan CHP' li Öz;  "İşin sonunda üzerimize atılan mesnetsiz itiraflar çürümüştür.
Masumiyetimiz burada bu saat itibariyle kanıtlanmıştır" dedi.
CHP' li Başkan, eski Çanakkale illetvekili Bülent  Öz konuşmasının sonunda misafirperverlikleri için emniyet mensuplarına da teşekkürlerini sundu.
Geçtiğimiz salı sabahı, Çan belediyesi başkanı ve bazı birim Müdürleri ikamet adreslerinden erken asatte alınıp, yürütülen soruşturma kapsamında İlyçe Emniyet müdürülğü ve Adliye' de gün boyu gözaltında ifade verdi.
Erken saatlerde başlayan operasyonun merkezi Çan' da, rüşvet ve irtikap suçlamasıyla göz altına alınan CHP' li Çan Belediye Başkanı, eski Çanakkale Milletvekili  Bülent Öz, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ö.E. isimli kişinin şikayeti üzerine belediye ihalelerinde firma sahiplerinden rüşvet alındığı ve irtikap suçu işlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Çanakkale  İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM)ekiplerince, ev adreslerinde  gözaltına alınan Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile Belediye İnsan Kaynakları ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü yanı sıra,  bir firma çalışanı öğle saatlerine dek, Emniyet'te ifda verdi.
Ardından Adliyeye getirilen gözaltındaki isimler, Savcılıkta verdikleri ifadelerinin ardından Belediye İnsan Kaynakları Müdürü ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü serbest bırakıldı.
Belediye Başkanı Bülent Öz ile firma çalışanı tutuklama talebi ile gece geç saatlerde mahkemeye sevk edildi.
CHP' li Başkan Öz ve firma yetkilisi çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Adliye çıkışında kendisini bekleyen partililer tarafından alkışlarla karşılanan Başkan Öz  yaptığı açıklamada kendisine destek olanlara teşekkür ederek, "İşin sonunda üzerimize atılan mesnetsiz itiraflar çürümüştür. Masumiyetimiz burada bu saat itibariyle kanıtlanmıştır" dedi. Başkan Öz konuşmasının sonunda misafirperverlikleri için emniyet mensuplarına da teşekkürlerini iletti.

Cuma Deren