Çanakkale- İzmir karayolunun, yıllardır çözümlenemeyen sorunu, ‘BAKIM – ONARIM’ adı verilen çalışmayla gündeme oturdu.
Jeoloji Profesörü Perinçek gözlemleri üzerine çarpıcı sözler etti, Viyadüğün tek taraflı kullanımına neden çalışmaların nedenini Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü dile gerdi.
Çatlayıp çökmesiyle, anılır hale gelen Erenköy Viyadüğünün son aline, yaptığı sosyal medya paylaşımı ile dikkat çeken Prof. Dr. Doğan Perinçek, yıllardır vurguladığı bilimsel çıkışını bir kez daha yineledi.
PERİNÇEK’ İN ÇARPICI TESPİTİNE,
KARAYOLLARI’NDAN YALANLAMA 
Karayolları 14.Bölge Müdürlüğü, Prof. Dr. Doğan Perinçek’in açıklamalarıyla bir kez daha gündeme gelen Erenköy (İntepe) Viyadüğüne ilişkin konuştu.
Viyadük’te başlatılan çalışmanın, oturmadan dolayı değil, genleşmeden dolayı başladığını savundu.
Prof. Dr. Perinçek’ in tespitini adeta yalanlayan, 14. Bölge Müdürlüğü, yaplan yazılı açıklamada şu ifadeyi kullandı;
“Karayolları 14.Bölge Müdürlüğümüz yol ağı üzerinde bulunan köprü genleşme derzlerinin bakım ve onarımı için 02.07.2021 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen iş kapsamında İntepe Viyadüğü de planlandığı şekilde genleşme derzi onarımlarına başlanılmıştır.”
------------------------------------
31 MAYISA KADAR BÖYLE…!
------------------------------------
Köprü genleşme gezleri bakım ve onarımı başladı, Erenköy Viyadüğü yine gündeme oturdu.
Tek şeridi geçit vermeyen Viyadük ile ilgili, Bilim insanı Prof. Dr. Perinçek çarpıcı bir çıkışa imza attı. Prof. Dr. Perinçek’ in tespitini yalanlarcasına yanıt, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü’nden geldi.
Yazılı açıklama ile, adeta Prof. Dr. Perinçek’ in gözlemlerine bağlı tespitine cevap veren Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü;
“Karayolları 14.Bölge Müdürlüğümüz yol ağı üzerinde bulunan köprü genleşme derzlerinin bakım ve onarımı için 02.07.2021 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen iş kapsamında İntepe Viyadüğü de planlandığı şekilde genleşme derzi onarımlarına başlanılmıştır.” bilgisini kamuoyu ile paylaştı.
Açıklamada ayrıca; Prof. Dr. Perinçek’ in ‘viyadüğün orta ayaklarında başlayan zemine sıkı oturma nedeni ile çatlama’ tespiti yol sayıldı.
Tek şeridi geçit vermez durumda çalışmaların adresine dönüşen Viyadük için, “Yapılan çalışma önceden planlı” denilerek, bir dizi bilgi kamuoyu ile paylaşıldı:
Süren çalışmalardan söz edilir iken;  “Sadece genleşme derzi onarımını içermekte olup, 550_04 KK Nolu Çanakkale-Ezine Devlet yolunun 18+900 km'si de bulunan İntepe Viyadüğünde statik yönden herhangi problem bulunmamaktadır. Sadece rutin bakım onarım çalışmaları kapsamında daha önceden planladığımız genleşme derzi onarımları yapılacaktır. Çalışmalar 15.05.2022 tarihinde başlamış olup, her iki şeridin tamamlanarak 31.05.2022 tarihinde bitirilmesi planlanmıştır” denildi.
PERİNÇEK ÇATLAKLAR VAR ÇIKIŞINA İMZA ATTI
“GEÇİT, TEK ŞERİT” DEDİ.
Çanakkale- İzmir karayolunun, yıllardır çözümlenemeyen sorunu, kendini çatlakları ile bir kez daha hissettirdi. Bu durum, Erenköy viyadüğünü yeniden gündeme getirmeye yetti.
Gazeteniz VİTAMİN, bilim insanı Perinçek’ in Viyadükteki son durumu anlatır tespitlerini önceki gün manşetine taşıdı.
VİTAMİN, yapımına yıllar önce başlanılan, tam ‘oldu, sorun bitti’ denilir iken, yeniden sorun olan Erenköy Viyadüğünün, Yaz sezonu nedeni ile araç trafiğinin artıp, çok gerektiği şu günlerde, geçit vermez durumuna dikkat çekti.
Erenköy Viyadüğünün son durumunu anlatır görselleri, sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşan Bilim insanı, Prof. Dr. Perinçek’ in sözlerine kulak veren Gazeteniz VİTAMİN, Bilimsel tespitleri haberleştirdi.
Viyadüğün orta ayaklarında başlayan zemine sıkı oturma nedeniyle oluştuğu savunulan çatlakları anlatır görselleri de, Prof. Dr. Perinçek’ in açıklaması eşliğinde habere konu eden Gazeteniz VİTAMİN, soruna neden durumu; “TRAFİK ARTTI, TAM DA LAZIM OLDU. VİYADÜK YİNE ÇATIR ÇATIR ÇATLADI…” başlığı ile manşetine taşıdı. 
Orta Ayakları Taban Toprağına, Viyadük Gündeme Oturdu…
Orta ayaklarda, tabana sıkı oturma nedeniyle ana bağlantılarda sürekli sorun yaşandığı bilinen Erenköy Viyadüğü, nerede ise hemen hemen her yıl benzer sorunun adresine dönüşüyor.
Yapımına başlandığı günden bu yana, Bilimsel bakış ile Viyadüğün inaa alanı gibi, yapım şeklini de eleştiren isim Prof. Dr. Perinçek, yıllar önce savunduğu görüşü yine tekrarlayıp, şu açıklamaya imza attı;
“Hatırlanacağı gibi yıllardır uyardık, her yağmur yağdığında Viyadük ortasında; ayaklardaki oturma nedeniyle yağmur suyu birikiyor dedik. Sanki hatalı inşaatı biz yapmışız gibi yetkili ‘yetkisizlerin’ hışmına uğradık. Günah  bize fatura edildi.
Hatırlayalım; 2014 yılı öncesinde defalarca uyardım;
Çanakkale İzmir yolu çift şeritli yapılmaya başlandığında ‘bölgedeki kayalar heyelan oluşturma potansiyeli olan killi kayalar; inşaat sırasında bile heyelan olabilir’ dedik.
Çanakkale karayolları ofisini ziyaret ettik; Viyadük yapmayın tünel yapın önerisinde bulunduk. “
Burcu Erdal