Haftaya Bayram Var, Turizimci Endişeli.Adalar hattına da zam kararı alan GESTAŞ' ın, İkiyıldır Covit-19' un olumsuz etkileri ile boğuşan Gökçeada ve Bozcaada işletmelirini kara kara düşündürmeye başlattığı gözlendi.
TATİLCİYİ  YAZ GÜNEŞİ YAKARDI,  ŞİMDİ,  ZAM ATEŞİ!...
Boğaz hattı, Kuzey Ege ve Marmara'daki deniz  ulaşımının markasından gelen yüksek tarife, bu yaza isim verdi;  "ZAM'LI YAZ..."
Boğaz hattındaki zamlı tarifesi de olay yaratan, tepkileri üzerine toplayan GESTAŞ' ın, Adalar hatına getirdiği zam ile, Kuzey Ege'nin incileri adalardaki 2022 yazını, olumsuz etkileyeceği dilden dile dolaşmaya başladı.
---------------------------------
ADALI TURİZMCİYİ DÜŞÜNCE SARDI;
"REZERVASYON İPTALLERİ GELİR SE..!"
-----------------------------------
Tatil denilince yaz, yaz denilince akla gelen tatil adreslerindeki  turizm işletmecilerini, bir düşüncedir sardı.
Gökçeada ve Bozcaada' ya ulaşımı sağlayan feribotlara Bayram öncesi gelen zam kararı, Ramazan bayramı hareketliliği beklenen adalıların aklına, yanıtı zor sorular getirmee başladı.
Rezervasyon iptalleri ile karşı karşıya gelme ihtimali bulunduğuna dikkat çeken Turizm işletmecileri, özellikle araç ile geçilmeden, gezilemeyecek Gökeçada'da, panik havasının oluştuğunu dile getirdi.
EVDEKİ HESAP, ADA' YA UYMUYOR
Gökçeada' ya tatil planlayan bir kişinin, özel aracı ile geçişi durumunda, feribot ücretini de tatil bütçesine ekleyince, bu planından vazgeçmesinin muhtemel olduğunu savunan Adalı turizmciler, bilindik bir ata sözünden hareketle değerlendirmede bulundu.
 "Evdeki hesap, zamlı ulaşım ile değişim gösterecek. Evdeki hesap, çarşıya değli, ada' ya da uymayacak..
Ekonomik koşullar ortada. Feribota 300, konaklamaya en az beşyüz, bu durumda endişemiz rezervasyon iptalleri kapıda" şekilnde sözler ile, ada tatili için ayrılan bütçenin, tatilciye yetmeyip, ada tatilerinni sonlanabileceğinin altını çizdi.
ADALARDA COVİT BİTTİ GİBİ,
'ZAMVİT-17' GELDİ.
Covit-19 Pandemisi'nin iki yıldır süren olmusuz etkilerinin, bu yaz sona ereceği umudu ile yaşayan turizmcilere göre, Çanakkale için yeni pandemi başladı.
 'zamvit-17' adı verilen pandemiyi ise, iddiya göre GESTAŞ zammı ortaya çıkardı.
Günlük vaka sayıları, tekli rakamlarda beyerden ve adeta 'Pandemi bitit' denilen adalarnda, bu kez zamlı tarifesi ile adaya eniz ulaşımı büyük sorun oldu.
Birçok adalı iturizm şletmecisi ve esnaf; "GESTAŞ zam yaptı, adı da  ZAMVİT-17'ye çıktı" şeklinde sözler ile, duruma manider bir yorum getirdi.
Erdem Sürek