Çanakkale’nin atalık tohumu karakılçık başta olmak üzere ekilen yerli buğdaylardan oluşan unların ekmek yapıldığı ve bu zor günlerde vatandaşlara dağıtılması hedeflendiği Ekmekler bugün itibari ile Halk Bakkal’da 2 TL’den satışa sunulacak.

 2017 yılında kurulan Tohum sandığı ile atalık tohumları toplayan ve vatandaşlarla buluşturan Çanakkale Belediyesi  geçtiğimiz yıl  kooperatifçilik adına da önemli bir adım atmıştı.  Artık bir çok ürünü Belediyeye ait arazilerde ve seralarda yetiştiren Çanakkale Belediyesi bünyesinde kurulan S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi öncülüğünde Halk Bakkal aracılığı ile vatandaşlarla buluşturuluyor.  Çanakkale Belediyesinin yetiştirdiği en önemli  ürünlerden bir tanesi de atalık tohum olan Karakılçık Buğdayı oldu. Geçtiğimiz yıllarda ilk kez toprakla buluşturulan ve yüksek verim alınan Çanakkale’nin binlerce yıllık Karakılçık Buğdayı, bu kez de ekmek olarak soframıza geliyor.  Özellikle Ekonomik krizin her geçen gün derinleştiği bu  dönemde  yerli üretimle vatandaşın yanında olmak isteyen S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifine bağlı Halk Bakkalda ekmekler bugün itibari ile 2 TL’den satışa sunulacak.

Yerli Üretim, Güvenilir, Ucuz
Konu ile ilgili S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifinden yapılan yazılı açıklamada “Biz ‘birlikten kuvvet doğar’ sözünün bilincinde, Anadolu kültürünün başarı ile yaşatmış olduğu Ahilik, İmece gibi yardımlaşma ve dayanışma esaslı sosyo-ekonomik örgütlenmeler olarak çağdaş anlamda kooperatifçiliğin temel özellikleri doğrultusunda karşılıklı güven duygusu içerisinde birlikte iş yapma ve birlikte üretme kültürünü baz alarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Küçük üreticilerin üretim gücünü ve dolayısıyla gelirini artırmanın, refah düzeylerini yükseltmenin, onları pazarlamada aracıların kıskacından kurtarmanın ancak iş birliği temelinde örgütlü bir güç oluşturulabilen kooperatifçilikle mümkün olduğuna inanıyoruz. Kooperatif üreticiyi güçlü kılarken tüketicinin sağlıklı, güvenli, yerel ve aracısız gıdaya ulaşmasını kolaylaştırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Halk Bakkalda 210 Gram Ekmem 2 TL Olacak
Kooperatiften yapılan açıklamanın devamında Halk  Bakkalda yer alacak ekmeklerin fiyatına da değinerek “S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak Uluslararası Kooperatifçilik Birliğinin ilkelerini de kapsayan doğrultuda hizmet vermeye başladığımız, üretici ve tüketicinin aracısız buluştuğu ve yine bu beraberliğin getirdiği kaliteli ve yerel ürünleri tüketici beklentisine uygun olarak sunduğumuz yerde Halkın Bakkalında bir uygulamaya başlıyoruz. Bu uygulamaya ‘Halkın Ekmeği Halkın Bakkalında’ ismini verdik. Ülkemizin içinde bulunduğu ağır ekonomik şartları da gözeterek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın daha uygun fiyata ekmek temin edebilmeleri adına bir takım çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar doğrultusunda 20 Nisan 2022 Çarşamba günü 210gr. ‘Halkın Ekmeğini’ 2TL‘den halkımıza sunmaya başlayacağız” dedi.

Merkezde Bin Esenlerde 500 Ekmek 2 TL’den Dağıtılacak
Satılan ürünlerle hem yerli üretimi destekleyen hem de Çanakkaleli vatandaşlara sağlıklı ürünler veren S.S. Çanakkale Üretim ve Pazarlama Kooperatifinin yeni uygulaması halk ekmek kapsamında her gün bin 500 ekmek dağıtılacak.  Çanakkale Merkezde Halk Bahçesinde bulunan Halk Bakkalında her gün bin ekmek dağıtılırken Esenlerde bulunan halk Bakkalda ise her gün 500 ekmek dağıtılacak.
 
Şerife Erdem