Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında bulunan, dünyanın ilk ve tek Kıtalararası Etaplı Bisiklet Yarışı olan, Tarihe ve Doğaya Saygı temasıyla 14 ülkeden 25 takım ve toplam 156 sporcunun mücadele ettiği 57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turunun 135 kilometrelik Gelibolu-Tekirdağ arası 7. Etabı  start verdi.

T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 57'nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 207 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabı ile 1o Nisan’da Bodrum’dan başlamıştı. Cuma günü ise Edremit-Eceabat etabı tamamlandı. 7. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour Of Türkiye) altıncı gününde 204.6 kilometrelik Edremit-Eceabat etabını Lotto Soudal Takımı'nın Avustralyalı sporcusu Alexander Caleb Ewan 4 saat 54 dakika ile 57. Piyade Alay'ın önünde finişi gören ilk sporcu oldu. Böylece tur boyunca etap kazanan 4'üncü Avustralyalı sporcu oldu. 1915 Çanakkale Köprüsü'nü ilk kez geçen bisikletçiler daha sonra sahil tarafını takip ederek Kabatepe Kavşağı'ndan sapan bisikletçiler finişe ulaşmıştı. Dün ise Gelibolu-Tekirdağ etabı startı verildi.
Gelibolu İlçesi Fener Meydanından  gerçekleştirilen start organizasyonuna  Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı,  Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, yarışmacılar ve vatandaşlar katıldı.  Start açılış programında bir konuşma yapan Gelibolu İlçe Kaymakamı Bekir Abacı “ 57. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turumuzun 7. etabı ilçemizde stardı veriliyor. Güzel şehir Gelibolumuzu'da bu şekilde tanıtma fırsatı yakalamış oluyoruz. Çok güzel bir ortam var, vatandaşlarımız burada, bisikletçilerimiz burada. İnşallah güzel Gelibolu dedik, 100'ün üzerinde tarihi eseri, işte dünyadan da 600 milyona yakın insan canlı bir şekilde seyredecek. Hem spor yapılacak, hem gençleri bu spora, bisiklete özendirme olacak, hemde aynı zamanda şehrimizin de, Gelibolumuzunda tanıtımı yapılacak. İnşallah devamının ben gelmesini ümit ederek, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar ise, konuşmasında "Bu tür etkinliklerin hem ilçemiz adına, hem de ülkemiz adına tanıtılmasında çok büyük katkısı olduğunu söylemek istiyorum. Özelikle ilçemiz adına da bu tür etkinlikler gerçekten çok yararlı olacak. Geçmişten geleceğe Gelibolu'yu göstermek adına, tanıtmak adına ve tanınan Gelibolu'nun farklı güzelliklerini ortaya konulmasında iyi bir etkinlik" dedi.
Tarihi günde Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı gemiler de su gösterisi düzenledi. Gösteriyi ve Sporcuların start için yaptığı hazırlıkları vatandaşlar ilgi ile izledi. Yapılan hazırlıklar ve konuşmaların ardından Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı Start verdi.  Gelibolu Fener Meydanında saat 11.00'de verilen start ile 14 ülkeden 25 takım ve 156 Bisikletçi Gelibolu - Bolayır - Kavakköy - Şarköy Uçmakdere yolu ile Tekirdağ'a giriş yapacaklar.
Cuma Deren