Ege Bölgesi’nden sökülen asırlık kutsal zeytin ağaçları Gelibolu Belediyesi tarafından alınarak  İlçe Merkezindeki park  alanlarına dikildi.

Zeytinliklerle ilgili çıkan yasa son günlerde kamuoyunun gündemindeki yerini korurken Ege’de sökülen asırlık seytin ağaçları Gelibolu İlçesi merkezi ve parklarda yeniden hayat buluyor.  Daha yeşil bir çevre yaratmak için ilçede yeşil alana önem verilirken,  ilçede gölge oluşturmak ve daha yeşil bir Gelibolu için ağaçlandırma çalışmaları d gerçekleştiriliyor. Gelibolu Belediyesi tarafından yürütülen peyzaj çalışmalarında bu kez zeytin ağaçları tercih edildi. Bu kapsamda Ege Bölgesinde  sökülen asırlık zeytin ağaçları Gelibolu İlçe merkezi ve parklarda yeniden toprakla buluşturularak hayat veriliyor.
 Ekilen asırlık zeytin ağaçlarını yerinde inceleyen belediye başkanı Mustafa Özacar, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada “geleceğimizi, yeşilimizi, doğamızı korumak hepimizin görevi! Ege Bölgesi’nden sökülen asırlık kutsal zeytin ağaçlarından altı tanesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce ilçemizde bulunan park ve yeşil alanlarda yeniden toprakla buluşturuldu. Daha güzel ve yeşil bir Gelibolu için çalışıyoruz” dedi.
 
Cuma Deren