Milli Eğitim Bakanlığı ve Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) arasında imzalanan Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları İş Birliği Protokolü kapsamında Tüm ülkede olduğu gibi Çanakkale’de de düzenlenen zeka oyunları tamamlandı. Oyunlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Üreten ve karşılaştıkları problem karşısında çözümler bulabilen bireyler olarak yetişmesi, bireysel ve grup oyunları ile öğrencilerimizin yeteneklerinin geliştirilmesi, sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilere kendilerini ifade edebilme fırsatının sunulması, öğrenciler arasındaki iletişim ve dostluk duygularının geliştirilmesi amacıyla akıl ve zekâ oyunları ile vakitlerini daha verimli geçirmelerinin sağlanması amacı ile  Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında gerçekleştirilen zeka oyunları turnuvası sona erdi .   Çanakkale Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvanın il finaline  İl Millî Eğitim Müdürü  Ferhat Yılmaz, Şube Müdürü Bilal Bilen, Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Çanakkale Temsilcisi, Turnuva Hakem Kurulu Üyeleri, okul yöneticileri, öğretmenler  ve ilçelerde derece elde  eden öğrenciler katıldı. Turnuvada İlkokul Kategorisinde  Mangala’da Ahmet Esat Tomruk,  Q-BİTZ’de Nedim Arda Üst, Equlibro’da Mehmet Emir Koç,  Pentago’da  Zehra Çalışkan, Küre’de Eymen Bingül birinci oldular.

 Turnuvanın tamamlanmasının ardından  İlkokul, Ortaokul ve  İlçelerde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ortaokullar  kategorisinde  ise Kulami’de Muhammed Sayid Öztürk, Reversi’de Mehmet Fatih Cengiz, Mangala’da Ayşe Gökçin Şevik, Pentago’da      Enes Furkan Çalışkan, Küre’de ise  Metin Furkan Deveci birinci oldu.   Dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Şube Müdürü Bilal Bilen, Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Çanakkale Temsilcisi tarafından takdim edildi.
 
Cuma Deren