Sigara, alkol, uyuşturucu ve Teknoloji bağımlılığı başta olmak üzere, gençlerin düşebileceği her bataklığı kurutmak ve Bağımlılıkla mücadelede kurumlar arası   etkileşimi arttırmak amacı ile Gelibolu Kaymakamlığı önderliğinde Bağımlılıkla Mücadele çalıştayı gerçekleştirildi.

madde bağımlılığının önlenmesine yönelik faaliyetleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak, bağımlılıkla mücadelede önleme, erken müdahale, tanı, tedavi, iyileştirme, zarar azaltma, bilgi toplama ve değerlendirme gibi farklı aşamalarında hizmet vermek ve fikir alış verişinde bulunmak amacı ile Gelibolu İlçesinde  Bağımlılıkla Mücadele  Çalıştayı gerçekleştirildi.   Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen çalıştaya katılan Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı’nın yanı sıra ilgili kurum ve kuruluşlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Çalıştayın açılışında konuşan Kaymakam Bekir Abacı   “Her zaman ifade ettiğimiz üzere bağımlılık sadece ülkemizin değil bütün ülkelerin en önemli sorunlarının başında yer almaktadır. İçerisinde çeşitli türleri olan bağımlılık konusu çok yönlü bir mücadeleyi gerektirmektedir. Madde kullanımının yanı sıra alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı her kesimden insanı etkisine alan sorunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde bağımlılıkla mücadele kapsamında çeşitli faaliyetler yürütülmekte, projeler uygulanmaktadır. Bu kapsamda, 2022 yılı içerisinde Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda ‘Ben Olsaydım’ temasıyla bir çalışma yapılması kararlaştırıldı. Sadece kolluk kuvvetlerinin gayretleriyle bu sorunun çözülemeyeceğini biliyoruz. ‘Ben Olsaydım’ projesi kapsamında bağımlılıkla mücadelede başarıya ulaşmak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organları gibi toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var. Yapacağımız çalıştayımızda yaşanan sorunlara karşı çözüm örnekleri ortaya konulacak ve neticede rapor haline getirilecektir.” dedi.
Konuşmanın ardından  İlçe Sağlık Müdürlüğü  tarafından hazırlanan çalıştayda  Bağımlılıkla mücadele kapsamında izlenecek yo, yapılacak çalışmalar hakkınd bilgiler verildi.  Çalıştay’da  alınacak önlemler, yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.
Şerife Erdem