Hepimizin bir anı bulduğu, çoğu zaman yakınlarımıza hediye olarak bir çok ürün aldığımız ve  Çanakkale’de eskiye dair özlemlerin giderileceği bir adres var, Büyük Antika Pazarı . 
 
Kiminin çocukluğu, kiminin annesini, babasını, akrabasını, kiminin ise anlatılan yüz  yıllık anısını bulduğu Büyük Antika Pazarı,  Çanakkalelilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.   En az 100 yıllık ürünlerin yer aldığı ‘Büyük Antika Pazarı’ Havra sokakta bulunuyor.Çanakkale Büyük Antik pazarı nostalji severlerin yüzünü güldürerek  geçmişe götüren, anıları canlandıran  antika eşyaların satıldığı Pazar, 8 yıldır hizmet veriyor.
 
Koleksiyoncuların Gözde Yerlerinden Bir Tanesi
 
Eskilerin izini süren Koleksiyoncuların da merak ettiği ürünlerin yer aldığı Antika Pazarına   farklı şehirlerden koleksiyoncular da geliyor. kıyafetlerden, çömleğe, gramofondan plağa, nostaljik radyodan antika telefona kadar pek çok ürünün yer aldığı Pazar ikinci el sistemine de destek oluyor.
 
Tarihi Antikalar Rağbet Görüyor
 
Büyük Antika Pazarı’nın kuran Emine  Gürel,  buranın işletmesini yapıyor. Çanakkale’nin tarihine ışık tutuğunu belirten Gürel; ” Burayı 8 yıldır işletiyorum. Birçok ürün aldım ve sattım.Burada 100 yıllık eşyalar var Osmanlı’dan kalma ibrik ve çömlekler radyolar bunlara çok fazla rağbet ediliyor.”dedi.
 
Büyük antika pazarı hafta içi 10.30 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilirsiniz.
 
Burcu Erdal