Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında yapılacak olan seçimli olağan genel kurul öncesinde adaylar da belli olmaya başladı. Odanın Genel Kurulu için İlk Adaylığını açıklayan isim de  Hakkı Alacaoğlu oldu.

Yeni dönem için sandık başına gitmeye Hazırlanan Muhasebeciler Odasında ilk aday Eski Başkanı Hakkı Alacaoğlu oldu.  Alacaoğlu’nun  adaylığını açıklayacağı toplantı öncesinde meslektaşları toplantı salonunun doldurarak Alacaoğlu’na destek verdiler.  Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek başkanlık yarışında yeniden  aday olan Hakkı Alacaoğlu yaptığı açıklamada “ Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının 23. Dönem başkanlık seçimlerinde aday olmuş bulunmaktayım. Grup arkadaşlarıma ve siz değerli meslektaşlarıma katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim. Neden tekrar adayım? Sorunlarımızın çözümü için üyelerimizin katılımı ve katkıları ile ortak çözümler bulmak için, meslek sorunlarını çözmek, mesleki saygınlığımızı arttırmak ve çalışan dinamik bir yapı oluşturmak için adayız. Emeğimizin karşılığını günümüz koşullarına uygun olarak hakkettiğimiz şekilde almak için adayız. Özellikle genç meslektaşlarımızın odamızdan ve bizden beklentilerini karşılamak için adayız. Üyelerimizin görüş ve önerilerini yönetim anlayışımıza yansıtmak için adayız. Tam bağımsız saygın oda ve meslek örgütü için adayız. Tüm üyelerimiz ile birlikte yenilikçi, katılımcı bir yönetim oluşturmak için adayız. Hep birlikte yönetmek için adayız. Şeffaf, hesap verebilen ve her an denetlenebilen bir oda için adayız. Odamız ve diğer kurumlar arasında tam koordinasyon sağlamak için adayız. Daha önce başlattığımız projelerimizi günümüz koşullarına güncelleyerek devam ettirmek için adayız. Hizmet yarışı için adayız. Üyelerimizden bizlere gelen talepleri yerine getirmek için adayız. Dijitalleşen muhasebe mesleğinin teknolojik ilerleme doğrultusunda meslektaşlarımıza öncülük etme için adayız. Meslektaşlarımıza yeni çıkan yasa ve mevzuatlar ile ilgili kolay ulaşılabilir, net bilgiler sunarak zaman tasarrufu sağlamak için tekrar adayız” dedi.
Daha Önce Başardık Yine Birlikte Başaracağı
Hakkı Alacaoğlu “ Biz ülkenin iktisadi hayatının vazgeçilmez bir meslek camiasıyız. Muhasebe mesleğinin sunduğu hizmetlerin ne kadar hayatı öneme sahip olduğunu sistemin başarılı bir şekilde çalışması ile ilgili kamu görevlileri ile birlikte bizim meslektaşlarımızın da çok büyük rolü olduğunu kamuoyuna en iyi şekilde anlatmamız gerekmektedir. Meslektaşlarımızın yaptıkları görevler kamu maliyesi ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Biz kamu yararına sürekli yüksek kalitede hizmet sağlayan muhasebe ve denetim mesleğinin dünyadaki gelişmelere paralel  olarak ilerlemesi ve geliştirilmesi için stajyerlerimiz ile birlikte meslektaşlarımıza gereken tüm desteği vererek birlikte çalışmaya, özveri ile çalışma gerçekleştirmek için adayız. Tekrar adayız, daha önce başardık yine hep birlikte başaracağız” dedi. Alacaoğlu adaylık açıklamasından sonra tebrikleri kabul etti. Öte yandan Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında 21 Mayıs’ da Kolin Otelde Genel kurul 22 mayısta ise oda binasında seçimler gerçekleştirilecek. Çanakkale Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası mevcut başkanı Hüseyin Soykan ve yönetim kurulunun da adaylık için ilerleyen günlerde bir açıklama yapması bekleniyor.” Dedi.
 
Burcu Erdal