Bayramiç İlçesinde Cuma Günü  şok bir yangın meydana geldi.  Son iki gündür il genelinde etkili olan Lodos’un da etkisi ile  kısa sürede büyüyen yangın 18 saatte kontrol altına alındı. 

İlk tespitlere göre 100 hektar ormanlık alanının  zarar gördüğü tespit edilirken,  ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor.
Bayramiç'in Dağoba ve Toluklar köyleri arasında Cuma günü saat 15.00 sıralarında yangın çıktı. Tarım arazisinde çıkan yangın, iki gündür kentte etkili olan  kuvvetli lodosun da etkisiyle ormana sıçradı. Vatandaşların İhbar üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra İstanbul, İzmir, Bursa, Balıkesir, Manisa ve Kırklareli gibi çevre illerden  de takviye ekipler gönderildi.  Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangına ekipler  50 arazöz ve 15 iş makinesinin yanı sıra  jandarma ve AFAD'dan yaklaşık 300 personel müdahale etti. kısa sürede geniş alana yayılan alevler  Külcüler ve Çırpılar köyü yakınlarına kadar ulaştı. Ekiplerin mücadelesi sabaha kadar sürerken,  yangın bölgesinde etkili olan yağmurla  yangın etkisini kaybetti. Kontrol altına alınan orman yangınında  soğutma çalışmaları  devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bayramiç'teki orman yangınını kahramanlarımızın mücadelesi sayesinde kontrol altına aldık. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Vali İlhami Aktaş İncelemelerde Bulundu
Yangın haberinin hemen ardından bölgeye giden Vali İlhami Akbaş, yangınla mücadele ile işlgili bilgiler aldı. Yetkililerden yangın müdahaleleri ile ilgili bilgi aldıktan sonra yerleşim yerlerini, hayatı çok büyük ölçüde etkileyecek bir durum gözükmediğini belirtmişti.  Vali Aktaş Sabahın ilk saatlerine kadar bölgedeki yangın söndürme faaliyet alanında incelemelerde bulundu.
 Cuma Deren