Futbol adına, benzeri görülmemiş güzel bir etkinlik, Şehitler Coğrafyası Gelibolu yarımadasında Eceabat’ da düzenlendi. Ortaya çıkan manzara, eleştiri üzerine eleştiri topladı.
Sporseverlerin, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Altay gibi takımların, genç yeteneklerini seyre daldığı anlarda, koltukları sökülmüş tribünlerde oluşturduğu manzara ya yorum, çarpıcı şu sözlerle geldi; ”2022 Çanakkale’ sine yakışmadı…”
9-10-11 yaş arası, Türkiye dahil, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya gibi ülkelerin genç yeteneklerinin mücadele verdiği TRCUP STARF müsabakalarına futbolseverler, koltuksuz tribünlere rağmen büyük ilgi gösterdi.
-------------------------------------
FUTBOL AŞKI BÖYLE BİR ŞEY, BUZ GİBİ BETONA RAĞMEN...
--------------------------------------
Yerli ve yabancı genç yetenekleri seyre daldılar, koltuksuz tribünlere aldırmadılar.
Eceabat ilçesinde düzenlenen, 9-10-11 yaş arası, Türkiye dahil, Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya gibi ülkelerin genç yeteneklerinin mücadele verdiği TRCUP STARF müsabakalarında, futbolseverler buz gibi beton üzerine oturmayı göze alıp, futbol şölenine büyük ilgi gösterdiği gözlendi.
Futbol severler, ilçede düzenlenen bu güzel etkinliğin alt yapı olanakları tribünde sıfır çeken sentetik sahada yapılmasının, spora gölge düşürdüğünü savunup, duruma tepki gösterdi.
 “Sporcu Sentetik Saha’ da
Seyirci Buz Gibi Taş’ ta”
Futbol adına, benzeri görülmemiş güzel bir etkinliğin, Şehitler Coğrafyası Gelibolu yarımadasında Eceabat’ da düzenlenmesi, futbol severleri sevindirdi.. Ancak, etkinliğin gerçekleştiği sahanın, tribünlerindeki eksikliklerin kabul edilemez oluşuna dikkat çeken futbol severler: “Ortaya çıkan manzara, daha tepkili sözleri hak ediyor”  şeklinde eleştiride bulundu.
Sporseverlerin, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Altay gibi takımların, genç yeteneklerini seyre daldığı anlarda, koltukları sökülmüş tribünlerde oluşturduğu manzaraya yorumları çarpıcı sözlerle geldi; ”Bu durum, 2022 Çanakkale’ sine yakışmadı…” 
Eceabat Sentetik sahasında, sahayı çevreleyen tribünlerde izleyiciler için tek bir koltuk bulunmaması, eleştirilere neden oldu., 
TRCUP STARF isimli turnuvada, sporcu aileleri başta, sporseverler Türkiye ve Balkan ülkelerinden gelen takım taraftarlarının, şampiyona boyunca, koltuksuz tribünlerde, buz gibi beton üzerinde oturmayı göze almaları; “Bunu adı; Futbol Aşkı” dedirtti.
Fenerbahçe, Beşiktaş,  Galatasaray, Altay, Altınordu gibi onlarca Türk takımı, TRCUP STARF isimli Turnuvada göz dolduran performanslara imza attı.
Konuk yabancı ülke takımlarının, koltuksuz tribünler önünde sergilediği mücadelelerini, beton üzerinde oturup, dakikalarca izleyen futbol severlerin; “Şartlar uygun olsa, buz gibi beton üzerinde oturma durumu olmasa, turnuva daha da ilgi görürdü” görüşünü savunduğu işitildi.
Erdem Sürek